25/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Novi koronavirus može da opstane na površinama i 17 dana

Image by <a href="https://pixabay.com/users/geralt-9301/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=4884862">Gerd Altmann</a> from <a href="https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=4884862">Pixabay</a>

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) saopštio je da novi tip koronavirusa može da opstane znatno duže od tri dana, kako se prvobitno smatralo.

U novom izveštaju CDC-a navodi se da su tragovi virusa u kabinama kruzera u Japanu i Kaliforniji pronađeni čak 17 dana nakon što su putnici napustili brodove.

U izveštaju podsećaju da se ranije verovalo da virus opstaje tri dana na površinama, a nova otkrića pokazuju da bi mogao da opstane i pet puta duže.
U kabinama kruzera u vodama Jokohame, u Japanu, pronađeni su tragovi virusa čak 17 dana nakon što su putnici po isteku karantina napustili brod.
Stručnjaci su na kruzerima “Diamond Princess” u Japanu i “Grand Princess” u Kaliforniji tragove pronašli u kabinama putnika koji su bili zaraženi, i kod putnika koji jesu i onih koji nisu pokazivali simptome bolesti.

N1, Anadolija

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: