Odluka kriznog štaba: Obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, oštre mere za “žarišta”

Odluka kriznog štaba: Obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, oštre mere za “žarišta”

Nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru biće obavezno, jedan je od zaključaka sednice Kriznog štaba zbog epidemije korona virusa u Srbiji, prenose mediji.

Krizni štab je dao preporuku o formiranju dve centralne kovid 19 bolnice: KBC Bežanijska kosa u Beogradu i Klinika za plućne bolesti u Nišu.

Zasedanje kriznog štaba i dalje traje.

Mediji navode i da je doneta odluka da se oštrije mere uvedu u sredinama gde ima više zaraženih, što znači da bi te mere mogle da se odnose na Beograd, Kragujevac, Vranje i Novi Pazar.

Gde nema novoobolelih važiće samo aktuelne preporuke.

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Vlada Srbije se oglasila svojim saopštenjem u kome se ističe da je od danas obavezno korišćenje zaštitnih maski u prevozu, a građanima se preporučuju maske i u svim zatvorenim prostorima, saopšteno je nakon sednice Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19.

“Važno je napomenuti da maske ne moraju biti hirurške, kupljene u apoteci već građani mogu koristiti i pamučne maske ѕa višekratnu upotrebu i slično”, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Što se tiče zatvorenih prostora, krizni štab je uputio preporuku svim građanima da u svim zatvorenim prostorima nose maske, sa posebnim akcentom na pošte, banke, javne institucije kao i prodavnice i tržne centre.

Vlada Republike Srbije nastaviće i u narednim danima da sa velikom pažnjom prati razvoj epidemiološke situacije i o svemu će redovno i blagovremeno obaveštavati građane, dodaje se.

IZVOR: B92, N1

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare