Pašalić apelovao na nadležne da odlože masovna okupljanja

Izvor:
Politički.rs

Zaštitnik građana Zoran Pašalić apelovao je danas na nadležne organe da u cilju zaštite građana od širenja korona virusa, na određeni period odlože sve vrste masovnih okupljanja.

Kako je saopšteno, Pašalić je naveo da nikada nije bio za primenu strogih mera koje bi ograničavale ljudska prava, ali da je vidno da se mnogi građani ne pridržavaju mera zaštite i da ne veruju da je kovid-19 smrtonosan.

On je apelovao na građane Srbije da se produžavaju propisanih protivpandemijskih mera i da se vakcinišu protiv kovida-19.

“Zbog velikog broja obolelih (od kovida-19) situacija u našem zdravstvenom sistemu je veoma teška i zato apelujem na solidarnost građana u borbi protiv pandemije. U ovoj situaciji se ne postavlja samo pitanje obolelih od kovid-19 već svih bolesnih u Republici Srbiji kojima se, iz objektivnih razloga, ograničavaju ljudska prava i koji ne mogu da se leče”, naveo je Pašalić u pisanoj izjavi.

Ombudsman je kazao da će zatražiti da se primena protivpandemijskih mera strogo kontroliše, jer je institucija Zaštitnika građana dobila mnoge pritužbe građana da se propisane mere zaštite ne poštuju.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar