Potrebno do sutra još 500.000 evra za malog Gavrila, a Vučić čašćava Đokoviće i Breninog muža sa skoro MILION evra

Potrebno do sutra još 500.000 evra za malog Gavrila, dok Vučić čašćava Đokoviće i Breninog muža sa skoro MILION evra

Za lečenje malog Gavrila Đurđevića, koji boluje od spinalne mišićne atrofije i dalje nedostaje novac. Uprkos brojnim akcijama koje su organizovane, ostalo je da se prikupi nešto više od pola miliona evra do ponedeljka, kako bi se lečenje obavilo u inostranstvu, piše N1.

Dva i po miliona evra – toliko je novca potrebno kako bi sedmomesečni Gavrilo Đurđević imao šansu da ozdravi. Kapitenska traka Kristijana Ronalda koju je posle nepriznatog gola protiv Srbije bacio na stadionu Crvene zvezde, među prvima je bila ulog u prikupljanju pomoći. Na aukciji je prodata za 64 hiljade evra, dok je potpisani dres istog fudbalera prodat za 1,3 miliona dinara. Humanitarnu akciju donacijama svakodnevno podržavaju građani Srbije i razne kompanije, ali neophodan novac za lečenje u inostranstvu još nije prikupljen.

Lečenje malog Gavrila i lečenje mnoge druge dece prikupljanjem humanitarnih priloga,  samo je još jedan dokaz u kakvoj se provaliji nalazi srpsko društvo i šta su građani Srbije dozvolili sebi. 

Dok se naša deca leče na ovaj način, dotle država Srbija, oličena u njenom predsedniku Aleksandru Vučiću, bahato se razbacuje na sve strane, bacajući na sve i svašta naše pare, i pare od kredita koje će naši unuci vraćati.

Tako je ovih dana Vlada Srbije častila Teniski savez Srbije sa 907.000 evra. Teniski savez Srbije inače vode prebogati pojedinci, među kojima su i muž Lepe Brene Boba Živojinović, kao i stric Novaka Đokovića Goran Đoković.

Verovatno u tih 907.000 evra leži odgovor na pitanje otkud je Novak Đoković postao toliko blizak sa naprednjacima i zašto se ovih dana ljubi u lice junačko sa Goranom Vesićem i Aleksandrom Vulinom.

Gadni su da gadniji ne mogu biti, bezočni su u svojoj pohlepi toliko da se ništa ljudsko u njima ne može pronaći. Verovatno smo ih takve pogane i zaslužili.

Pola od te sume što je dato Teniskom savezu je dovoljno da mali Gavrilo ima srećno detinjstvo, pa apelujemo na njih da se odreknu dela para koje dobijaju u korist ovog deteta!

Da ne pominjemo skoro svakodnevna Vučićeva čašćavanja, od Milorada Dodika pa na dalje.

Apelujemo i na Vučića, ako je ostalo nešto ljudsko u njemu, preskoči Dodika, preskoči Češku, realizuj da se novac od narodnih para uplati ovom detetu za lečenje, bar po nečemu dobrom da te Srbija pamti.

Ionako ove godine imaš manji trošak za nas, pošto smo ti postali jeftiniji, prošle godine si građane Srbije kupio sa 100 evra pomoći, ove godine si shvatio da si nas previše platio, dovoljno će biti i dva puta po 30.

„Nama za sada nedostaje nešto više od pola miliona evra, dobili smo termin u bolnici 25. maj, to je datum kada Gavrilo treba da ode da uradi sve potrebne analize pre primanja terapije. U ponedeljak ćemo imati tačan izvod iz fondacije koliko nam novca nedostaje i da li ćemo imati dovoljno da nas bolnica primi“, kaže Gavrilova mama Nevena Đurđević.

Kako bi se pomoglo da bolnica u Budimpešti otvori vrata za lečenje Gavrila koji boluje od spinalne mišićne atrofije, beogradska Gradska čistoća je tokom vikenda organizovala prikupljanje reciklažnog materijala. Akciji se priključila Televizija N1, a Gavrilova mama kaže da veruje da će njen sin uz pomoć svih ljudi dobre volje uspeti da ode na lečenje.

„To je akcija koja građane ne izlaže trošku, samo treba da razdvoje materijal za recikliranje i donesu ga, da shvate da je to skriveni novac koji u ovoj situaciji može pomoći Gavrilu, a nadam se da će se akcija sprovoditi i za ostalu decu kojima je pomoć potrebna i mislim da punoća ove akcije može da se oseti kada bi se cela Srbija pridružila“, dodaje Nevena Đurđević.

Malom Gavrilu bolest nije dijagnostikovana na vreme, što je dodatno otežalo situaciju. Zato njegova mama upozorava sve roditelje da budu obazrivi.

„Ja bih apelovala na sve roditelje koji primete generalizovanu hipotoniju kod svoje dece da to ne zanemaruju, kao i pedijatri i da odmah potraže stručnu pomoć, jer opet naglašavam da rano dijagnostikovanje je presudno za ozdravljenje. Nadam se da će Gavrilo biti dete koje će lepo prihvatiti terapiju, da će postići sve što može, da ukoliko ne dođe do toga, da Gavrilo neće biti uskraćen za terapiju koju je primao u zemlji“, rekla je Nevena Đurđević.

Svi koji žele da budu humani i pomognu Gavrilu Đurđeviću da pobedi bolest i izraste u zdravog dečaka, mogu da pošalju SMS poruku sadržine 973 na broj 3030.

Građani o toku humanitarne akcije mogu da se informišu na stranicama „Za Gavrilovu pobedu“ na TviteruInstagramu i Fejsbuku.

Kako možete pomoći

Ko je u mogućnosti, Gavrilu može pomoći:

Upišimo 973 i pošaljimo SMS na 3030

Upišimo human973 i pošaljimo SMS na 455

160-6000000844014-95

160600000084402853
IBAN: RS35160600000084402853
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

E-doniraj

PayPal

N1, Politički.rs

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar