Požar u Pančevu, gori skladište veštačkog đubriva! (VIDEO)

Požar u Pančevu, gori skladište veštačkog đubriva

Kod zgrade stare Staklare u Pančevu, u kojoj je sada skladište veštačkog đubriva firme “Promist”, večeras je izbio požar. Ekipa N1 uputila se ka tom delu Pančeva.

Nakon eskplozije u Bejrutu, N1 je ipisao o Promistu, novosadskoj firmi za trgovinu veštačkim đubrivom koja je kupila 2017. godine objekte propale Industrije stakla u Pančevu, a koje je godinama koristila za lagerovanje đubriva. Pančevci su se ranije bunili jer su načuli da takođe tu skladištiti i uvozni amonijum nitrat. „Đubrivo koje „Promist“ skladišti na području stare Staklare nema nikakvu klasu opasnosti“, rekli su tada za N1 u toj kompaniji.

U pančevačkoj Staklari nema opasne materije koja je izazvala eksploziju u Bejrutu, potvrđeno je ranije za Nova.rs i u Republičkoj inspekciji za zaštitu životne sredine. Promist ovu supstancu u stabilisanom obliku veštačkog đubriva sada skladišti u pančevačkoj Azotari. Međutim, pre dve godine je upravo zbog amonijum nitrata zaradila – prijavu za privredni prestup. To je i bio razlog premeštanja đubriva u sertifikovano skladište Azotare.

Na društvenim mrežama reagovalo je udruženje “Zeleni most”:

Požar unutar prostora bivše Industrije stakla Pančevo, gde se između ostalog skladišti i mineralno đubrivo.
Zeleno svetlo da je ovo bezbedno dao je načelnik sektora za vanredne situacije pukovnik policije Nenad Kalapiš, žitelj našeg grada.
Niko nije hteo da podrži sekretarku Miljković koja od početka je protiv ovog skaldišta. Udruženja “Zeleni most” i “Pančevo nije rupa”sve vreme upozoravaju na opasnost od ovako nemilog doađaja.
DRAGI PANČEVCI HOĆEMO LI SADA SHVATITI KOLIKO JE OPASNO OVAKVO SKLADIŠTE U NAŠEM GRADU!!!

N1, Politički.rs

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare