Raša tudej Balkan počeo da radi: „Pokrenuli smo RT na Balkanu. Jer Kosovo je Srbija“,

Izvor:
Politički.rs, Agencije, Foto: rt.rs

Ruski državni kanal Raša tudej (Russia Today – RT), koji ima zabranu emitovanja u EU zbog “podsticanja i podrške ruskoj agresiji” na Ukrajinu, saopštio je da je počeo emitovanje onlajn sadržaja svog programa na srpskom jeziku.

„Pokrenuli smo RT na Balkanu. Jer Kosovo je Srbija“, objavila je na Tviteru glavna urednica RT Margarita Simonjan.

Multimedijalnii portal RT Balkan pružiće alternativnu perspektivu regionalnih i svetskih događaja, s planom da se proširi na televiziju do 2024, obavljeno je na sajtu RT.

„Verovatno nas nigde u svetu nisu očekivali s nestrpljenjem koliko ovde. I zato želim da se obratim dragim srpskim prijateljima na njihovom jeziku: ‘Braćo, gledajte RT’“, navela je glavna urednica RT Margarita Simonjan u saopštenju objavljenom na sajtu RT.

Glavna urednica RT Balkan Jelena Milinčić rekla je da će „ljudi u regionu od sada imati pristup RT na srpskom jeziku što će im pružiti potpuniju sliku današnjeg sveta“.

„Postati deo medijskog prostora Balkana za nas je veliki izazov. Spremni smo za to“, dodala je.

Početak rada Raša tudej na srpskom jeziku najavljen je sredinom jula, a Evropska komisija je tada saopštila da se od Srbije očekuje usklađivanje s odlukama Evropske unije, među kojima je i ograničenje emitovanja ruske državne televizije RT.

https://rt.rs/news/6092-braco-gledajte-rt-margarita-simonjan/

Pročitajte još  Rusija zapretila da će blokirati Jutjub zbog uklanjanja dva kanala RT
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare