Studenti ispred Skupštine, najavili okupljanje za danas u 10h ispred Filozofskog

Studenti ispred Skupštine, najavili okupljanje za danas u 10h ispred Filozofskog

Studenti u Beogradu večeras protestuju zbog najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će zbog širenja koronavirusa biti zatvoreni svi studentski domovi. U protestnim šetnjama, iz više domova, stigli su ispred Skupštine, uzvikujući sve vreme “Nećemo kući”. Najavili su okupljanje za danas u 10h ispred Filozofskog fakulteta, a traže i da pred njih izađe i ministar prosvete.

Predstavnica inicijative “Zaustavimo iseljavanje studenata iz Studentskog grada” uživo na Fejsbuku prenosi protest studenata, koji poručuju da neće napustiti svoje sobe. Kažu da su spontano izašli večeras ispred Studenjaka, a zatim i krenuli ka gradu, a da će sutra predati svoje zahteve upravnicima.

Studenti poručuju da su radili kafići, da su održani izbori, da je sve bilo dozvoljeno, a da čim su prošli izbori sada oni treba da napuste studentske domove. Poručuju da je u toku ispitni rok, a da nemaju gde da žive.

Blic javlja da domovi za smeštaj studenata u Beogradu ipak neće biti zatvoreni, već da će biti nađeno rešenje za povećanje epidemioloških mera u njima, a da je to dogovoreno kasno večeras “posle razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa studentima”. Reagujući na ovo, studenti poručuju “da ne prihvataju polovične informacije”, već da traže zvaničnu odluku, kao i da idu večeras ka Skupštini.

Beta javlja da su se prethodno studenti okupili i ispred domova na Voždovcu, gde su jednom trenutku blokirali saobraćaj u Ulici vojvode Stepe, a da su studenti krenuli i sa Zvezdare. Studenti su i kod Vukovog spomenika, pre nego što su krenuli ka Skupštini, blokirali nakratko raskrsnicu.

N1

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare