Sud doneo pravosnažnu presudu da je “Informer” iznosio NEISTINE o Vojinu Rakiću i kaznio “Informer”

Izvor:
Politički.rs, Foto: Printscreen N1, Informer, Wikipedia

Sudsko veće Apelacionog suda u Beogradu pravnosnažno je presudilo da se Prof. dr Vojin Rakić, direktor Centra za bioetičke studije i predsednik pokreta “Novi 6. oktobar”, istinito predstavljao kao “Šef uprave za Evropu UNESCO Katedre za bioetiku”.

Sud je ocenio i da je “Informer” neopravdano predstavio Vojina Rakića kao “kvazi-stručnjaka”. Nasuprot tome, u presudi se navodi da je Sud prihvatio stručne ocene da je Vojin Rakić najviše rangirani naučnik u zemlji i šire iz oblasti društvenih nauka, navodi se u saopštenju “Pokreta Novi 6. oktobar”.

Sud je utvrdio da je “Informer” iznosio neistinu da se Vojin Rakić “lažno predstavljao kao šef Uprave za Evropu UNESCO Katedre za bioetiku”.

“Informeru” je Sud pravosnažno naložio da plati Rakiću novčanu odštetu zbog povrede njegovog ugleda i časti i da presudu Suda, bez komentara, objavi najkasnije u drugom narednom izdanju.

Na ovu presudu “Informer” nema pravo žalbe, napominje se u saopštenju pokreta “Novi 6. oktobar”.

Vojin Rakić je dao izjavu za portal N1 da su identične tvrdnje o njegovom navodnom “lažnom predstavljanju” u ime UNESCO Katedre za bioetiku tokom orkestrirane režimske kampanje protiv njega iznosili razni tabloidi, kao i “TV Pink” i “Politika”.

Prof. dr Vojin Rakić, Foto: N1

Osim toga, Aleksandar Vučić je istu tvrdnju o Rakićevom navodnom “lažnom predstavljanju” iznosio tokom konferencije za novinare u Briselu, 7. septembra 2020. godine.

“Sve njih sam tužio zbog iznošenja neistina i povrede ugleda i časti. Sada je pravnosnažno Sud utvrdio da sam se istinito predstavljao. Samim tim, Sud je na stanovištu da su imenovana glasila, tabloidi, ali i Aleksandar Vučić lično, upravo bili ti koji su iznosili neistine o meni – posebno u vezi sa tim kako sam se predstavljao”, istakao je predsednik pokreta “Novi 6. oktobar” Vojin Rakić.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar