17/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

“SVI STE IZDALI – JA OSTAJEM” Đorđević na otkrivanju spomenika junaku Milošu Ćirkoviću u Malom Zvorniku

Foto: Pokret Oslobođenje

Đorđević na otkrivanju spomenika junaku Milošu Ćirkoviću u Malom Zvorniku

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević prisustvovao je danas svečanom otkrivanju spomenika junaku Milošu Ćirkoviću u Malom Zvorniku.

Spomenik je otkriven povodom obeležavanja 22 godine od herojske pogibije šumara Miloša Ćirkovića i njegovih kolega šumara na Kosovu i Metohiji, kao i njihovoj nesebičnoj žrtvi za odbranu Srbije.

Na ceremoniji su govorili: protojerej Miljko Korićanin, Miloš Stojković poverenik Hilandara, kao i Veljko Odalović predsednik Komisije za nestala lica, napisao je Đorđević na Tviteru

Spomenik su podigli udruženje “Naša Drina” i Javno preduzeće “Srbijašume”. Mlađan Đorđević je na svojim društvenim mrežama podelio vest o otkrivanju spomenika i naglasio da Srbija nikada ne sme da zaboravi junake koji su dali živote za naš narod i zemlju.

Takođe, ceremoniji je prisustvovao veliki broj rodoljuba kako bi na ovaj način odali svoju zahvalnost junaku koji je bio šumar “Srbijašuma” i branio Kosovo i Metohiju i koji je jedini ostao u uniformi na KiM nakon povlačenja snaga bezbednosti 15. juna 1999, dodao je Đorđević.

Miloš Ćirković odbio je da se povuče uz reči: “Svi ste izdali – ja ostajem”! Njegova kuća nalazila se u Belom polju, podsetio je predsednik pokreta Oslobođenje.

Podsetimo, Miloš Ćirković poslednji je vojnik i jedini koji je ostao na Kosovu i Metohiji nakon povlačenja snaga bezbednosti na Kosovu i Metohiji 15. juna 1999. godine. Priču o Ćirkoviću zabeležio je i blaženopočivši mitropolit Amfilohije u delu “Ljetopis novog kosovskog raspeća”. Miloš Ćirković ubijen je od strane albanskih terorista u junu 1999. ne dočekavši svoj 38. rođendan.

%d bloggers like this: