21/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

U čačanskim selima uginula 43 grla stoke, pretpostavlja se od visoke temperature vazduha

Ilustracija, Image by <a href="https://pixabay.com/users/djishaked-4360156/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=4807584">djishaked</a> from <a href="https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=4807584">Pixabay</a>

Izvor:
Beta

U više sela kod Čačka u poslednjih mesec i po dana uginula su 43 grla stoke, a u nadležnim službama pretpostavljaju da se to dogodilo zbog veoma visokih temperatura vazduha, objavljeno je danas.

Rukovodilac čačanske “Zoohigijene”, koja posluje u okviru Javnog komunalnog preduzeća “Komunalac”, Aleksandar Maksimović rekao je agenciji Beta da su u junu preuzeli 15 životinjskih leševa, od kojih osam grla goveda, po tri ovce i svinje i jednu kozu.

“Ovog meseca evidentirali smo uginuće 28 grla stoke, od kojih je 18 goveda, šest svinja, tri ovce i jedan konj. Preuzeli smo 8,8 tona životinjskih ostataka, koje smo isporučili Veterinrskoj ustanovi”, rekao je Maksimović.

On je istakao da je u veterinarskim stanicama pregledom utvrdjeno da te životinje nisu uginule od zaraznih ili drugih bolesti i da se pretpostavlja da je uzrok visoka temperatra vazduha koja je poslednjih mesec i po dana zabeležena u Čačku i okolini.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: