U Subotu 29. maja od 12 časova skup “Čujete li nečujni plač beba?”

U subotu, 29.maja 2021. od 12 časova ispred muzeja Cvijete Zuzorić na Kalemegdanu održaće se javni skup “Čujete li nečujni plač beba?” kako bi se nastavila kontinuirana kampanja podizanja svesti javnosti, kao napor da se izgradi javno prepoznavanje neophodnosti regulisanja pitanja rešavanja tvrdnje roditelja koji sumnjaju da su im deca kidnapovana u porodilištima u Srbiji.

Predsednica Udruženja “Nestale bebe Beograda” Milena Janković, pozvala je sve dobronamerne ljude da se okupe i da javnim okupljanjem podignu svest o ranjivosti i bespomoćnosti nestale ili ukradene dece sa osvrtom na povredu njihovih osnovnih ljudskih prava bez obzira na državu, režim ili vreme. Projekat “Čujete li nečujni plač beba?” je zasnovan na metodologiji protiv trgovine ljudskim bićima u Nemačkoj, Sloveniji i Srbiji.

Milena Janković, Foto: YouTube

„Čujete li nečujni plač beba?“. Sećanje na žrtve trgovine ljudskim bićima se osvežava i osmišljava u okviru Projekta Udruženja “Nestale bebe Beograda” kao sastavni deo mega projekta Evropske komisije – EACEA ” Sećanje 2020 „Nečujni plač nestale ili ukradene dece“.

Protest javne svesti putem vizuelno-zvučnog performansa, sa učesnicima, glumcima, muzičarima kao i pisanjem poruka EU kako bi se skrenula pažnja na problem i pomoglo da se reši.

Manifestacija se održava kao deo Kampanje podizanje javne svesti o ranjivosti i bespomoćnosti nestale ili ukradene dece s osvrtom na kršenje njihovih osnovnih ljudskih prava, bez obzira na državu, režim ili vreme.

Očekuju se predstavnici grada Beograda, EU i druge javne ličnosti.

Ovaj događaj je uvod u sledeći koji se planira takođe ove godine kada se napravi mural “Čujete li nečujni plač beba ?“u Beogradu po odobrenju nadležnog organa.

Mural pod naslovom: “Da li zaista čuješ nečujni plač ?“ trebalo bi da bude jedinstvena slika – trajno umetničko delo naslikano direktno na zidu ili drugoj velikoj površini na zidu jednog zdanja određenog od strane Nadležnog tela SO Beograd.

Organizator: Udruženje „Nestale Bebe Beograda“ osnovana je sa ciljem da radi kao para- regulatorna agencija civilnog društva, što znači da i da predlaže donošenje zakonskih i podzakonskih propisa i vladavinu prava.
Očekivani ishod je postizanje utvrđenih ciljeva svih relavantnih udruženja koja zastupaju roditelje koji sumnjaju da su im novorođenčad oteta u porodilištima u Srbiji: Da se prihvati naša preporuka da zakon treba doneti kao opravdano i moguće rešenje problema, i kratkoročno, uspostavljanje radne grupe za izradu zakona u cilju ubrzanja zakonodavnog procesa i sa većim uticajem civilnog društva u Srbiji.

Organizatori pozivaju sve medije i zainteresovane da se pridruže i da podrže kampanju u interesu opšte javnosti.

Branka Lazić

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare