U Trebinju počelo obeležavanje godišnjice upokojenja vladike Atanasija (VIDEO)

Izvor:
Politički.rs, Foto: Privatna arhiva

Povodom godišnjice upokojenja umirovljenog Episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Atanasija, Eparhija zahumsko-herecgovačka i primorska, u dane pred sami godišnji parastos, priređuje trodnevne susrete poštovalaca njegovog lika i djela.

Godišnji parastos i sveta Liturgija biće služeni u trebinjskom Sabornom hramu, na Zadušnice, 26. februara 2022. godine, prenosi sajt athanasios.org.

Od večeras, 23. februara, do petka 25. februara, u Kulturnom centru Trebinje, biće upriličen niz predavanja i okruglih stolova, kojima prethodi otvaranje izložbe fotografija iz života Vladike Atanasija, pod nazivom Tvoje od Tvojih. Autor izložbe je tvrdoški jeromonah Teofil (Petrović).

Veliki i dugogodišnji prijatelj blaženopočivšeg Vladike Mlađan Đorđević prisustvovao je večeras otvaranju izložbe:
Foto: Privatna arhiva

Večeras su u Trebinju otvaranjem izložbe fotografija o Atanasiju Jevtiću “Tvoje od tvojih” počeli Atanasijevi dani, kojima se obeležava godišnjica od upokojenja našeg Vladike.

Prisutni su vladike Dimitrije, Grigorije, Jovan i Maksim, kao i iguman manastira Hilandar Metodije.“, napisao je Đorđević u objavi na društvenim mrežama.

Blistavi plamen njegove ljubavi prema Hristu i Njegovoj Crkvi sjajno svetli u našim srcima, obasjavajući naš put ka slavnom Carstvu gde se nadamo da zauvek prebivamo s Bogom“, napisao je Đorđević.

Snimak otvaranja izložbe fotografija o vladici Atanasiju Jevtiću “Tvoje od tvojih” i razgovora na temu “Vladika Atanasije u Hercegovini” pogledajte u videu koji sledi

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar