Učenici iz Vojvodine od danas na prolećnom raspustu, za ostale đake još četiri nastavna dana do predaha

Izvor:

Za učenike osnovnih i srednjih škola u Vojvodini danas je počeo prolećni raspust koji traje do ponedeljka, 25. aprila, a đaci se u školske klupe vraćaju u utorak, 26. aprila.

Naredni odmor imaće za prvomajske praznike, a pošto 1. maj „pada“ u nedelju, neradni će biti ponedeljak i utorak, 2. i 3. maj.

Što se tiče učenika iz ostatka Srbije, njih naredne nedelje očekuju još četiri nastavna dana do predaha.

Prema školskom kalendaru Ministarstva prosvete (važi na teritoriji Srbije sem Vojvodine) prolećni raspust je predviđen samo za osnovce – od petka, 22. aprila do utorka 3. maja, a prvi radni dan u nastavku drugog polugodišta je sreda, 4. maj.

Srednjoškolci će odmarati za vreme uskršnih i prvomajskih praznika, pa će sa vikendima imati četiri neradna dana za Uskrs (od 22. do 25. aprila) i još toliko za Prvi maj (od 30. aprila do 3. maja).

Podsetimo da je školska godina produžena za tri dana zbog pomeranja jesenjeg i sretenjskog raspusta, pa će umesto do 21. juna trajati do 24. juna.

Za učenike osmog razreda drugo polugodište se završava 10. juna, za maturatne gimnazija 27. maja, a đaci završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola sa nastavom završavaju 3. juna.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare