Ukinut pritvor Jovani Popović

Ukinut pritvor Jovani Popović i Novosađaninu s rešenjem sa “apelom predsednika”

Kikinđanki Jovani Popović, autorki antirežimske pesme “Bagra”, ukinut je pritvor u kom je bila od 24. marta, pošto se tereti da je prekršila samoizolaciju po povratku iz Crne Gore. Pritvor je danas ukinut i 42-godišnjem Novosađaninu, kom se na teret stavlja da nije poštovao samoizolaciju po povratku iz Nemačke, a u rešenju o pritvoru mu je navedeno da je meru “prekršio i pored apela predsednika Republike”.

Do sada je žalba zbog pritvaranja u dva navrata odbijena.

Prema rečima advokata Popovićeve Nikole Šijana, još se čeka da se odredi datum suđenja, a Jovana bi tokom dana trebalo da bude puštena iz pritvora u Požarevcu.

Pritvor je danas ukinut i 42-godišnjem Novosađaninu, kom se na teret stavlja da nije poštovao samoizolaciju po povratku sa privremenog rada u Nemačkoj, a u rešenju o pritvoru mu je navedeno da je prekršio meru i pored apela predsednika Republike Srbije,u kojem isti moli da se pridržavaju izrečenih mera, kao i svakodnevnih javnih saopštenja preko sredstava informisanja.

Advokat Novosađanina koji bi, takođe tokom dana trebalo da napusti pritvor u Vršcu, Goran Stupar,  kaže da je za danas bilo zakazano i Skajp suđenje, te da je glavni pretres odložen, pošto se on i njegov klijent protive suđenju putem video veze.

Naredno ročište za glavni pretres zakazano je za 30. april i ono će se održati u prisustvu okrivljenog.

N1/ AUTOR: Jelena Zorić

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare