26/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Vesić:U Beogradu besplatni udžbenici za učenike prvog i drugog razreda a tableti od trećeg do šestog razreda

Printscreen

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da će Grad Beograd u saradnji sa Ministarstvom prosvete obezbediti pet besplatnih udžbenika za sve učenike prvog i drugog razreda osnovne škole, kao i besplatne tablete za učenike od trećeg do šestog razreda.

Vesić je za RTS izjavio da “pet udžbenika kupuje Grad Beograd”, i da će tim programom biti obuhvaćeno 34.000 dece, odnosno svi učenici prvog i drugog razreda na području grada.

On je najavio i da je grad nabavio i 67.592 tableta, koje će kao digitalnu verziju udžbenika koristiti osnovci od trećeg do šestog razreda, a deca će ih dobiti od 15. avgusta do 1. septembra.

“Tableti će biti vlasništvo roditelja. Svaki tablet će imati karticu sa besplatnim internetom da omogućimo deci da koriste digitalne udžbenike. Tableti će se zaključavati u 22.00 sata i otključavati u 6.00 ujutru, i moći će da se koriste samo za učenje”, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, za svaku školu i područno odeljenje na području Beograda biće obezbedjen internet, kao i 6.752 laptopa za učenike i nastavnike.

“Preko 103.000 učenika biće obuhvaćeno ovim programom. Ovo što će Beograd izdvojiti nemaju mnogo bogatiji gradovi”, rekao je Vesić.

Vesić je dodao i da se od planiranih 25 vrtića, koliko je potrebno da ne bude liste čekanja za upis dece, “u ovom trenutku ili gradi ili završava osam vrtića”.

Beta

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: