Vlada: Za kovid propusnice samo test iz državne laboratorije, testovi ispred klubova nisu validni

Izvor:
Beta

Rezultati testova na korona virus, koji će se priznavati u okviru kovid propusnica, moraju da budu iz neke od državnih laboratorija, koje su ovlašćene za te vrste testiranja, saopštila je danas Vlada Srbije.

“Pozivamo sve građane, a posebno mlade, da ne nasedaju na pozive o testiranju ispred noćnih klubova i restorana, s obzirom na to da ti ‘testovi’ nisu validni i neće biti priznati prilikom provere kovid sertifikata od strane ovlašćenih lica”, navodi se u saopštenju vlade.

Kako se navodi u saopštenju, u ugostiteljski objekat nakon 22 časa se može ući samo sa Digitalnim zelenim sertifikatom koji poseduje jedno od navedenog: dokaz o primljenoj drugoj, odnosno trećoj dozi vakcine ne starijoj od 210 dana, negativan PCR test ne stariji od 72 sata, negativan antigenski test ne stariji od 48 sati, dokaz o preležanom kovidu u prethodnih sedam meseci, ili pozitivan test na antitela uradjen u državnoj laboratoriji.

“Svaka od ovih stavki se već sada nalazi u zelenom sertifikatu svih gradjana i pri svakoj promeni (novoj dozi vakcine, testiranju ili oboljevanju od kovida) automatski se ispunjava novim podacima. Digitalni zeleni sertifikat – kovid sertifikat možete imati na telefonu ili odštampan na papiru i on će se proveravati skeniranjem jedinstvenog QR koda koji svaki od njih poseduje”, navodi se u saopštenju.

Digitalni zeleni sertifikat se može dobiti preko eUprave na i-mejl adresu, ili u poslovnicama Pošte Srbije.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar