VODU VAM NE DAMO! Krenula borba za vodu u Beogradu

VODU VAM NE DAMO! Krenula borba za vodu u Beogradu

Konferencija za medije „Vodu vam ne damo“ održana je danas u prostorijama pokreta Oslobođenje.

Grupa građana „Bitka za Košutnjak“ sa prijateljskim organizacijama: Narodna stranka, Pokret Slobodna Srbija, Srpski Pokret Dveri, Pokret Oslobođenje i Građanska platforma organizovali su konferenciju za štampu povodom obmanjujućeg informisanja javnosti o vodoizvorištu na Makiškom polju. Takođe, jedna od tema bila je i gradnja depoa za prvu liniju metroa, čija se izgradnja planira na području najvećeg i glavnog vodoizvorišta za Beograd.

Na konferenciji su govorili: Grupa građana „Bitka za Košutnjak“ – Dejan Jovanović, Narodna stranka – Marina Lipovac Tanasković, dipl.inž.saob, prof.dr. Aleksandar Anđelković, biotehničkih nauka, Pokret Slobodna Srbija – Sanja Stošić, dip.polj. Marin Krešić, dipl.arh. urb, Srpski Pokret Dveri – Radmila Vasić, dipl. inž. građ., Pokret Oslobođenje – prof.dr Duško Kuzović, dipl.inž.arh., Građanska platforma – Sonja Pavlović, dipl. inž. arh.

„Treća faza Bitke za Košutnjak je bila uspešna, a sada smo morali da se ponovo uključimo, da ukažemo na ovaj novi destruktivni plan, a to je da zaštitimo vodoizvorište na Makišu i Velikom Ratnom ostrvu koje je u vezi sa temom planiranog metroa“, rekao je na konferenciji za štampu Dejan Jovanović, ispred Grupe građana „Bitka za Košutnjak“.

Svi govornici konferencije jednoglasno zastupaju stav da metro treba da postoji u Beogradu, ali da treba da se poštuju prava građana na vodu i da vlast ne sme izgradnjom depoa za prvu liniju metroa da ugrozi najveće i glavno vodoizvorište za Beograd.

„Mi nismo protiv izgradnje metroa, ni protiv izgradnje novih naselja u Beoradu, to pre svega želim da naglasim. Najpre, projekat kreće iz zone u kom nema ni jednog staovnika. Lako je uočljivo da se javnim sredstvima finansiraju privatni projekti, odnosno da će se na ovaj način podignuti vrednost privatne investicije“, kaže prof. dr Duško Kuzović, ispred pokreta Oslobođenje.

Politikon

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare