Vojni sindikat: Ombudsman naložio poništavanje obavezne vakcinacije u vojsci

Vojni sindikat: Ombudsman naložio poništavanje obavezne vakcinacije u vojsci
Foto: Vojni Sindikat Srbije /Facebook
Izvor:
Beta

Zaštitnik građana naložio je poništavanje naređenja kojim se uvodi obavezna vakcinacija u Vojsci Srbije, saopštio je danas Vojni sindikat Srbije, pozivajući se na obaveštenje koje je dobio od kancelarije ombudsmana.

“Profesionalni pripadnici Vojske Srbije, članovi Vojnog sindikata Srbije, koji su oštećeni prisilnom vakcinacijom mogu se obratiti sindikatu za pravnu pomoć”, navodi se u tom saopštenju.

Sindikat dodaje da ga je kancelarija Zaštitnika građana obavestila da je u postupku kontrole Ministarstva odbrane, po pritužbi Vojnog sindikata Srbije o sprovodjenju prisilne vakcinacije nad profesionalnim pripadnicima Vojske Srbije, “utvrđen niz propusta”.

“Još jednom iznosimo stav da Vojni sindikat Srbije podržava imuizaciju protiv Covid-19 vakcinacijom i poziva sve pripadnike sistema odbrane da se vakcinišu ali samo dok se vakcinacija ne sprovodi na uštrb elementarnih ljudskih prava garantovanih Ustavom, međunarodnim konvencijama i zakonima i protiv volje svakog pojedinca”, dodaje se u saopštenju.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
Ostavite komentar

Komentari

Nema komentara. Ostavite vaš komentar.

Ostavite komentar