Vučić čestitao Vaskrs: Nadamo se da će naše molitve za zdravlje biti uslišene

Vučić čestitao Vaskrs: Nadamo se da će naše molitve za zdravlje biti uslišene

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu i monaštvu i svim pravoslavnim vernicima Vaskrs po Julijanskom kalendaru.

“Upućujem najiskrenije čestitke svim gradanima Srbije koji slave vaskrsenje Hristovo, sa željom da ovaj najveći hrišcanski praznik proslave u nadi i smirenju”, poručio je Vučić u čestitki objavljenoj na Instagram nalogu “buducnostsrbijeav”.

On je naveo da, u vremenu velike pošasti koja je zahvatila ceo svet i na iskušenje stavila ljude svih vera i nacija, “mi proslavljamo naš veliki praznik sa nadom da će naše molitve za zdravlje, mir, blagostanje i opšte dobro celog čovečanstva naći svoj put i da će biti uslišene”.

“Iako su naše porodice razdvojene, iako mnogi samuju i sa strepnjom očekuju svaki novi dan, upravo Vaskrs svima nama daje i snagu i nadu da u čvrstoj i nepokolebljivoj veri proslavimo život u svoj njegovoj punoći”, poručio je Vučić.

Predsednik je ocenio da vaskšnji praznik sada, možda više nego ikada, podseća na blagodet praštanja, međusobnog razumevanja i podrške, na duh zajedništva i nesebičnog davanja, “kako bismo složno pobedili ovu veliku nevolju koja nas je sve snašla”.

Vučić čestitao Vaskrs: Nadamo se da će naše molitve za zdravlje biti uslišene

Dodao je da želi da ovaj praznik svi dočekaju sa nadom, proslavljajući život koji upravo na Vaskrs, kako je istakao, dobija svoje puno značenje i smisao.

“Uz najbolje želje svima za dobro zdravlje, mir, spokoj i zajedništvo, upućujem vam najradosniji pozdrav: Hristos vaskrse!”, poručio je Vučić u čestitki, uz koju je objavio sliku uskršnjih jaja sa grbom Srbije ispred Hrama Svetog Save.

Tanjug

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare