Vučić: Od utorka kraća zabrana kretanja, vreme za šetnju i za starije od 65

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će od utorka zabrana kretanja biti skraćena za jedan sat i važiće od 18, umesto od 17 časova.

Vučić je gostujući na televiziji Pink rekao da će to biti prva mera, a da će istovremeno i starijima od 65 godina biti omogućeno kretanje po 30 minuta u periodu od 18:00 do 01:00 čas utorkom, petkom i nedeljom.

On je dodao da će, ako se situacija dodatno poboljša, starijim građanima od 27. aprila biti omogućena šetnja pola sata svakog dana.

Predsednik Srbije najavio je da će u narednih sedam do 10 dana biti omogućeno da zaseda parlament, uz svu potrebnu zaštitu.

Od utorka će, kako je najavio, početi da rade građevinski radnici, zanatlije i brojne prodavnice, osim u tržnim centrima.

“Posle 27. aprila očekuje se da prorade i saloni lepote, frizeri i teretane, ali uz svu potrebnu zaštitu”, rekao je Vučić.

Srbija će imati najbolju ekonomiju u Evropi

Vučić je rekao i da će Srbija ove godine imati najbolju ekonomiju u Evropi sa najvećim rastom, a da sledeće godine očekuje ekonomski rast od devet odsto.

“To vam je rekao Međunarodni monetarni fond, a ne ja, da ćemo imati minus tri, a sledeće godine prognoziraju rast od 7,5 odsto, ali mislim da će biti više”, rekao je Vučić na televiziji Pink.

On je dodao da će sve to biti ostvareno samo ako ne bude nedisciplinovanog ponašanja.

Zdravstvo će nam biti u prvih 30 u svetu

Vučić je komentarišući stanje sa epidemijom koronavirusa rekao da je dobio rezultate testova posle 15 časova, i da je u Vojvodini situacija mnogo bolja, kao i u centralnoj i zapadnoj Srbiji, dok je najteže u Nišavskom i Topličkom okrugu.

“Kad sve prođe, ojačaćemo zdravstvo, grade se klinički centri u Beogradu i Kragujevcu, imaćemo jedan od najboljih zdravstvenih sistema na svetu, u prvih 30 u svetu” najavio je predsednik Srbije i dodao da će građani tačno znati za šta su izdvajali novac godinama.

FoNet

 

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare