Vučić: Penzioneri će moći da izlaze tri puta nedeljno, na pola sata, blizu kuće

Vučić: Penzioneri će moći da izlaze tri puta nedeljno, na pola sata, blizu kuće

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će od sledeće nedelje najstariji sugrađani moći da izađu napolje tri puta nedeljno, maksimalno pola sata i najdalje 300 metara od kuće.

“Ljudi, penzioneri, gube strpljenje i teško im je, ali smo bili uspešni jer smo njihove živote sačuvali. U prethodnom vikendu izašlo da kupuje oko 9,5 odsto penzionera. Najveći deo penzionera razumeo je mere”, kazao je Vučić gostujući u Dnevniku 2 na RTS-u.

Vučić je najavio i da će biti usvojena odluka da se od petka u 17h do utorka u 5h zabrani kretanje.

Predsednik Srbije je rekao i da je sa patrijarhom Irinejem imao drugačiji dogovor u odnosu na saopštenje Sinoda, u kom traže dozvolu kretanja za Uskrs od 5h do 10h.

“Pokušaću još sutra da razgovaram sa patrijarhom i ljudima iz Sinoda, ja ću podržati lekare i podržaću život, a kakve ćemo mere doneti, da hapsimo vladike i sveštenstvo ne pada nam na pamet, ne znam šta da se dogodi”, kaže Vučić.

Kada je reč o ekonomskoj krizi izazvanoj koronavirusom, Vučić je rekao da je to najveća kriza u poslednjih 100 godina.

“Srbija će uspešnije od svih drugih da se nosi sa ovim, probaćemo da ne bude minus tri pad, nego minus dva. Jedna Nemačka će imati minus 7,2. Imaćemo probleme, ali ćemo lakše da prebrodimo krizu”, rekao je.

RTS, N1

Foto: Tanjug/Instagram/BuducnostSrbijeAV

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare