Vulin: Devet vojnika inficirano, nema koronavirusa kod migranata

Vulin: Devet vojnika inficirano, nema koronavirusa kod migranata

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je devet vojnika koji su inficirani na severu Srbije dok su kontrolisali građane prilikom prelaska granice dobro i da se nada njihovom brzom oporavku.

“Imamo i 642 vojnika u samoizolaciji, jer su bili u kontaktu sa obolelima, prati se njihovo zdravstveno stanje”, rekao je Vulin za televiziju Pink.

On je naveo da se u privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu nalazi 30-tak pacijenata sa lakšim simptomima i da je disciplina vojnička.

“Ustaje se izumeju 6.00 i 6.30 časova, leže u 22.00, sve je isplanirano, imaju 24-časovni lekarski nadozor”, rekao je Vulin.

On je naveo da su kineski lekari bili izuzetno zadovoljni kako je uredjena privremena bolnica na sajmu i primetili da je to “srpska brzina”.

Nema koronavirusa kod migranata

Vulin: Devet vojnika inficirano, nema koronavirusa kod migranata
Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar Vulin izjavio je da nema registrovanih slučajeva koronavirusa u migrantskoj populaciji i da se oni nalaze u 17 kampova koje obezbeđuje Vojska Srbije.

“Njima nije dozvoljeno kretanje sem uz posebne dozvole, da odu u nabavku ili zbog medicinskog tretmana”, rekao je Vulin, navodeći da i u tim slučajevima migranti imaju pratnju.

Kako je rekao, zbog opasnosti od koronavirusa strogo se kontroliše kretanje migranata kako ne bi došlo do njihovog “mešanja sa stanovništvom”.

Beta

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare