25/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Za vakcinu se prijavila 51.000 građana Srbije

Ilustracija, Image by <a href="https://pixabay.com/users/whitesession-4645995/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=2722937">Angelo Esslinger</a> from <a href="https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=2722937">Pixabay</a>

Za vakcinu se prijavila 51.000 građana Srbije

U Srbiji je od jutros moguća prijava kojom građani iskazuju želju da se vakcinišu.

U Srbiji je danas do 17:00 sati 51.000 građana iskazala interesovanje za vakcinu protiv korona virusa, popunjavanjem upitnika koji je od jutros dostupan, naveli su iz Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu za Anadoliju.

U Srbiji je od jutros moguća prijava na sistem preko kojeg građani iskazuju želju da se vakcinišu protiv korona virusa, putem portala e-Uprave.

U upitniku je naglašeno da se njegovim popunjavanjem ne daje saglasnost za vakcinaciju, već se za nju “isključivo iskazuje interesovanje”.

Saglasnost za vakcinaciju je dokument koji se potpisuje kod ljekara, a u svakom trenutku građani svoje iskazano interesovanje mogu promijeniti ili obrisati.

Moguć odabir proizvođača

Nakon popunjavanja neophodnih podataka, poput kontakt telefona i e-mail adrese, moguće je odabrati i proizvođača vakcine, a čiju je upotrebu Agencija za lijekove i medicinska sredstva odobrila.

Potvrda sa detaljima stiže putem SMS poruke i e-mail adrese.

Upitnik je moguće popuniti i za bliže članove porodice.

Od četvrtka kreće i kontakt centar putem kojeg će građani također moći iskazati interesovanje za vakcinaciju.

Izvor: Al Jazeera, Foto: Pixabay

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: