Zaštitnik građana umešan u otimanje dece? Pašalić i Jelena Stojanović na spisku za NAJSTROŽU KAZNU za vreme važenja zakona tranzicione pravde

Izvor:
Politički.rs

Zoran Pašalić i Jelena Stojanović predloženi tranzicionom tužiocu u senci za smrtnu kaznu za vreme važenja privremenih zakona tranzicione pravde
—————————————-

Građanska inicijativa za lustraciju dobila je i prihvatila poziv GG “Žrtve centara za socijalni rad” da predloži tranzicionim tužiocu u senci da se poslednjem objavljenom spisku trgovaca decom (Siniša Mali, Jelena Žarković, Dragan Vulević i Mina Zirojević ) dodaju “zaštitnik građana”, Zoran Pašalić, i njegova zamenica Jelena Stojanović.

Mina Zirojević i Jelena Žarković, Foto: Printscreen

Građanska inicijativa za lustraciju (GIL) je tranzicionom tužiocu u senci za njih dvoje danas predložila da otvori predmete zbog najstrašnijih dokaza koje je GIL-u uputila navedena GG, te je GIL odlučio da ih tranzicionom tužiocu u senci predloži za najstrožu kaznu tranzicione pravde, i to smrtnu kaznu administracijom smrtonosne injekcije.

Zoran Pašalić je kadar DB-a nižeg ešelona, poznat po lažnom predstavljanju kao advokat, sa preko deset godine studiranja sa prosekom oko 6, kao redovni posetilac streljane na Makišu gde su i preporučivao službenicima DB-a. Takođe je poznat po tome što nije video prekomernu upotrebu policijske sile nad građanima koji su sedeli na klupama u Pionirskom parku tokom prošlogodišnjih julskih demonstracija, po pojavljivanju u tv studijama u maskirnoj uniformi, po tome da je vlasnik striptiz bara, kao i po, u smeru stranaka okrenutom logou BIA na radnom stolu u njegovoj kancelariji.

Zoran Pašalić, Foto: Printscreen

Ono po čemu Pašalić nije do sada bio poznat je uvezanost sa centrima za socijalni rad, pre svega sa ozloglašenim Odeljenjem Novi Beograd, u trgovini decom, hraniteljstvima, usvojenjima i starateljstvima.

Pašalić je za novac štitio centrovski kadar koji je otimao decu sirotinji, registrovao je kao bolesnu, za relativno sitan novac prodavao stranim agencijama koje su tu decu kao zdravu decu prodavali hraniteljima u inostranstvu. Vlasnici tih “stranih agencija” bili su državljani Srbije, prevashodno iz jednog sela iz okoline Peći, od kojih je najozloglaseniji bio Dragan Vulević, savetnik u resornom Ministarstvu.

Dragan Vulević, Foto: Printscreen

Deo novca od otete i prodate srpske dece uzimali su Pašalić i njegova SNS-zamenica Jelena Stojanović.

To mu je bila nagrada da ne primećuje krađu i prodaju srpske dece, kao što nije primećivao policijsku brutalnost nad građanima koji su tokom prošlogodišnjih demonstracija sedeli na klupama po parkovima.

Pašalić i Stojanović su dobili zadatak od SNS-a da “počiste” instituciju Zaštitnika građna (ZG) od “kadra Saše Jankovića”, što su oni činili i čine putem otkaza i mobinga o kojima su poslednjih nedelja u medijima govorili zaposleni u ZG.

ZG je inače zbog svega navedenog izgubio ulogu koju je imao, kao i međunarodnu kategorizaciju “Ombudsman” i sada je zapravo fantomski organ.

To nije sprečilo Pašalića da predloži Skupstini Srbiji za sebe mandat praktično bez ograničenja i do penzije isplaćivanje plate od 6.000 evra mesečno za njega i 4.000 za njegovu polupismenu zemenicu Jelenu Stojanović. Sve od novca poreskih obveznika u Srbiji.

Pašalić je postao i meta sprdnje onih koji su ga gledali u medijima i koji su ga posećivali u njegovoj kancelariji u kojoj su boravili on i gotovo uvek Jelena Stojanović, često od jutra alkoholisani, zaodenuti zadahom alkohola (svedočenje čak tri spremačica).

Jelena Stojanović, Foto: Printscreen

Ovim ne želimo da amnestiramo neke druge sadašnje i bivše zaposlene u ZG. Primer je Nataša Jović koja je na vreme uspela da se skloni iz ZG u UNICEF, iako postoji sumnja da je do tada bila Pašalićev saučesnik. Kako nam za nju nisu prezentovani jasni dokazi, za Natašu Jović samo tražimo otvaranje predmeta, a za sada ne više od toga.

Takođe želimo da odamo priznanje časnim stručnjacima u ZG, koji su sve više stavljeni na institucionalnu marginu, a od kojih su neki sada i otvoreno u medijima digli glas protiv kriminala u ZG.

Što se tiče Zorana Pašalića i njegove zamenice Jelene Stojanović, za njih nema nikakve sumnje.

Njih dvoje su listu kandidata koje predlažemo za najstrožu kaznu smrtonosnim injekcijom, nakon pada režima Aleksandra Vučića, povećali sa 37 na 39.

Sada ta lista izgleda ovako:

Dušan Agatonović, predsednik Trećeg osnovnog suda u Beogradu

Ljiljana Mihailović, sudija Trećeg osnovnog suda u Beogradu

Marija Đorđević, sudija Trećeg osnovnog suda u Beogradu

Snežana Mladenović Kostić, sudija Trećeg osnovnog suda u Beogradu

Snežana Stevović, predsednica Prvog osnovnog suda u Beogradu

Ivana Dimovski, sudija Prvog osnovnog suda u Beogradu

Duško Milenković, predsednik Apelacionog suda

Zorica Đaković, sudija Apelacionog suda

Vesna Obradović, sudija Apelacionog suda

Sanja Pejović, sudija Apelacionog suda

Lovorka Stojnov, sudija Apelacionog suda

Svetlana Pavić, sudija Apelacionog suda

Vesna Filipović, sudija Apelacionog suda

Vesna Dželetović Cucić, sudija Apelacionog suda

Vesna Damnjanović, sudija Apelacionog suda

Miloš Popović, šef kabineta Ane Brnabić

Zoran Đorđević, bivši resorni ministar

Ratko Dmitrović, sadašnji resorni ministar

Vukota Vlahović,načelnik inspekcije za porodicu u Ministarstvu rada, koji je u međuvremenu prebegao, zajedno sa ekipom saizvršiteljki, u Ministarstvo za brigu o porodici

Vesna Popović, radnica Centra za socijalni rad Savski Venac

Daliborka Filipović, radnica Centra za socijalni rad Savski Venac

Verica Radujko, radnica Centra za socijalni rad Savski Venac

Sofija Pajić, radnica Centra za socijalni rad Savski Venac

Smiljka Đorđević, radnica Centra za socijalni rad Novi Beograd (direktorka Odeljenja)

Vesna Vojinović, radnica Centra za socijalni rad Novi Beograd (suprevizor u Odeljenju)

Jovan Ratković, radnik Centra za socijalni rad Novi Beograd

Biljana Čiča, radnica Centra za socijalni rad Novi Beograd

Nada Maletić, radnica Centra za socijalni rad Novi Beograd

Slavica Dragović, radnica Centra za socijalni rad Novi Beograd

Olivera Bulatović, radnica Centra za socijalni rad Novi Beograd

Jelena Jockić, radnica Centra za socijalni rad Novi Beograd

Mirjana Mitić, advokat i posrednik u trgovini decom

Jovana Dobrijević, advokat i posrednik u trgovini decom

Siniša Mali, ministar finansija

Jelena Žarković, Ekonomski fakultet u Beogradu

Dragan Vulević, konsultant u resornom ministartsvu za pitanja trgoviine decom

Mina Zirojević, Institut za uporedno pravo

Zoran Pašalić, Zaštitnik građana

Jelena Stojanović, Zamenica Zaštitnika građana.

Gradjanska inicijativa za lustraciju

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar