Vučić: Ne kontrolišem medije i ne dogovaram pitanja sa novinarima

Izvor:
Beta, Politički.rs, Foto: Printscreen/ TV Pink

Predsednik države Aleksandar Vučić izjavio je danas da oni koji polaze od sebe govore da kontroliše medije i da dogovara pitanja sa novinarima pre svojih nastupa.

“Zato što se plaše pitanja, a ja se uvek plašim svojih odgovora”, rekao je Vučić, za TV Pink, u intervjuu sastavljenom od više priloga iz njegovog života pre bavljenja politikom.

Komentarišući jedan od priloga u kojem govori sadašnji zamenik gradonačelnika Goran Vesić, jer su zajedno studirali pravo, rekao je da je prepoznao kog je Vesić u izjavio napadao, ne navodeći ime, jer “ne može da toga uzdrži”.

“Kad bude to mogao biće jedan od najboljih u Srbiji. Ja mu to kao drug iskreno govorim”, rekao je Vučić.

Za Vesića je rekao da je bio “dosadan kao stenica sa svojim političkim uverenjima i da je smarao da se ide na demonstracije i uđe u Demokratsku stranku”.

“Ja nisam hteo, želeo sam da polažem ispite. Meni takav adrealin nije bio potreban, pre toga sam bio na stadionima”, rekao je Vučić.

Delili bi i oni 100 evra mladima, ali nisu bili u stanju
Foto: Printscreen/ TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu iz opozicije prebacuju što daje mladima po 100 evra, uz najavu nove isplate, ali da bi to radili i oni da su mogli, a da država sada to može.

“I oni bi se toga setili, ali nisu mogli. Nije bilo zdrave ekonomije, ni investicija. Mi to možemo, a da ne ugrozimo stopu javnog duga. Ali, ljudi imaju pravo da očekuju još bolje, da teže ka sreći”, rekao je Vučić za TV Pink.

On je ocenio da su nekada državom upravljali “tajkuni i strani ambasadori”, sasvim otudjeni od gradjana, dok kako je dodao, gradjani “cene rad i vide da ova vlast ima plan”.

“Srbija ide u veoma dobrom smeru. Moramo da nastavimo da radimo sa velikim ambicijama”, rekao je Vučić.

Neće biti čistke u stranci ali biće velikih promena
Foto: Printscreen/ TV Pink

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić rekao je u emisiji da u stranci neće biti čistke, već velikih promena.

“Ne volim tu reč. Što se tiče čistke to je karakteristično za neke druge stranke, oni izbacuju ljude koji se sa predsednicima stranaka ne saglase. Videli ste kod nas, na referendumu je pola stranke vodilo kampanju protiv i nikome dlaka sa glave nije falila”, rekao je Vučić za TV Pink.

Prema njegovim rečima velikih promena u SNS-u biće “svakako, i to mora da bude”.

Za danas je zakazana sednica Predsedništva, a zatim i Glavnog odbora SNS-a.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar