“Da se struka pita” će favorizovati domaće investitore u odnosu na strane, neće novcem građana Srbije pomagati strance koji su već dobili subvenciju

Strane fabrike u Srbiji ne smeju se favorizovati u odnosu na domaće, naročito ako su već dobile subvencije kao „Mitros“

Povodom naslova u štampi da država traži rešenje da pomogne austrijskom „Mitrosu“ da ne ugasi proizvodnju i da sačuva radna mesta, odgovorno tvrdim da niko nema pravo u ime Vlade Srbije da novcem građana Srbije favorizuje bilo kog proizvođača, a naročito stranog, izjavio je danas Vladimir Kovačević, predsednik Nove – Da se struka pita (Nova D2SP).

– Uvek smo kao stranka za to da se pomogne neka fabrika iz budžeta države, da „prezupči krizu“, ali taj pristup ne treba da bude selektivan niti subjektivan, a naročito ne prema stranim investitorima koji su već koristili subvencije – rekao je Kovačević.

Kovačević podseća da je više puta u javnosti već izneo da su domaći investitori budućnost Srbije, ne strani.

Foto: Printscreen/ Da se struka pita

– Strani investitori se dozivaju subvencijama i neguju samo dok se domaći ne odvaže, ali sadašnja Vlada Srbije domaće investitore gotovo ne primećuje, niti ih bilo kakvim podsticajima kuraži. To moramo hitno da promenimo – naglasio je Kovačević.

Zbog toga će, ističe Kovačević, prvi zadatak stranke koju predvodi, Nova – Da se struka pita, kada dobije priliku da odgovara za vođenje države u ekonomskom delu, biti favorizacija domaćih investitora u odnosu na strane, suprotno zatečenom stanju.

IZDVOJENO ZA VAS
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Данко Б. Марин
Данко Б. Марин
2 meseci pre

,,Струка“ која се у случају ,,Митрос“ питала је дупеувлаканција дилетанта Недимовића трагикомичног министра пољопривреде који је сад експерт за фудбал и глуми Џајића уместо Џајића 🙂