Kovačević: Ko zna koji već strani investitor se okoristio uz pomoć vlasti, a potom zatvorio fabriku za koju je dobio novac

Izvor:
Da se struka pita, Foto: Ilustracija

Stampedo odlazaka stranih investitora iz Srbije – odlazi investitor kom smo za „Mitros“ dali 5,8 miliona evra

Zastrašujuće je što se, po ko zna koji već, strani investitor okoristio, uz pomoć vlasti, o budžet Republike Srbije, a potom zatvorio fabriku za koju je dobio novac, saopštio je danas Vladimir Kovačević, predsednik stranke Nova – Da se struka pita (Nova D2SP).

– U ovom slučaju je to austrijski Gierlinger Holding Gmbh. Dobio je od Vlade Srbije 5,8 miliona evra da zaposli 300 radnika u Sremskoj Mitrovici, u „Mitrosu“, 2016. godine, a juče je obavestio javnost da fabriku zatvara – ističe Kovačević.

Kovačević podseća da se Branislav Nedimović, tadašnji ministar poljoprivrede i čovek od poverenja Vlade Srbije i SNS-a, javno hvalio i u visine izdizao ovog investitora.

– Obećavao je, zahvaljujući Austrijancima, izvoz mesa u Evropu i za Rusiju. Naravno, od najavljenog se ništa nije dogodilo, sem prostih laži – kaže Kovačević.

Foto: Nova D2SP, Pixabay

Predsednik Nove D2SP ističe da se danas u Srbiji događa ono što je već toliko puta rekao u javnosti da će se dogoditi.

– „Mac-mac ekonomska politika“ koja novcem namamljuje strane investitore da dođu u Srbiju, baš kao i avlijske mačke kada ih dozivate masnom slaninom, nema smisla – navodi Kovačević.

On napominje da je jedino ispravno da se politika subvencija shvati kao privremena i kao kupljeno vreme dok se domaći investitori ne angažuju, jer oni nemaju rezervnu državu u koju će već sa prvim poslovnim nevoljama pobeći.

– Da se ovako nešto dogodilo u aranžmanu Vlade Srbije i domaćeg investitora, siguran sam da bi već bilo hapšenja i ponižavanja istih pred kamerama RTS-a. Ovako, pojeo vuk magarca, a bojim se da je magaraca sve manje – kaže Kovačević.

Pročitajte još  Kovačević: Odgovori RFZO-a na navode Nove D2SP najobičnija propaganda

Kovačević dodaje da je sve očiglednije da je pojava bežanja stranih investitora iz Srbije narastajući postupak, za koji će se Vlada Srbije i SNS sigurno boriti da što manje izađe u javnost.

– Interes svih građana Srbije je suprotan tome. Moramo znati ko je odgovoran za ovu lošu procenu. Ko je ispred Vlade Srbije doveo ovog investitora i ko je lobirao za dodelu ogromnog novca? Ako ovo ne saznamo, pronevera i bacanje novca srpskih poreskih obveznika će se sigurno i ubuduće nastaviti – zaključuje Kovačević.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare