Alimpić: BOGATE TREBA OPOREZOVATI DO ISTREBLJENJA.

Izvor:
Politički.rs, Foto: Privatna arhiva

Pisali smo više puta o lažima „zelene“ agende i zašto su oni koji nam je nameću i u našoj zemlji (mislim na ove zeleno-leve koji nisu ni zeleno ni levo) ili veoma veoma nepismeni i neuki ili samo pokvareni.

Svako ko misli da se problem rešava filterima i standardima radi za kompanije.

Piše Marija Alimpić, Foto: Privatna arhiva

Za sve što izađe iz fabrike potrebna je neka sirovina, za sve što izađe iz fabrike lanac velikih korporacija dobija naš novac ali sve što izađe iz fabrike ti nije potrebno, još manje neophodno.

Ako gledaš reklame ubedićeš sam sebe da ipak jeste i da ti kosa nije čista ako nemaš baš taj šampon, da nećeš nigde stići ako ne kupiš baš taj automobil, da tvoj veličanstveni vid ne zaslužuje ništa manje od najnovijeg TV-a koji ti neće skuvati kafu ali ti moraš da gledaš propagandu na 100 inča (u suprotnom se ne prima), da moraš da imaš taj i taj telefon jer se drugačije ne može slikati sve što pojedeš, popiješ, obučeš i kupiš.

Tako je i sa „zelenom“ industrijom, sve što je potrebno za nju mora da dođe iz nekog rudnika i ništa ne rešavaš što bacaš novac na električni automobil.

Verovali ili ne da klimatske promene postoje, evidentno je da pohlepa bogatih ne jenjava i da sva ta silna industrija ostavlja traga, da nam zagađuje i otima vode i zemlju, istrebljuje živi svet naprednjačkom brzinom i silinom, da u svakom pogledu zbog profita i konzumerizma probijamo granice života na planeti čiji resursi nisu beskonačni.

Iako je ljudska rasa nezajažljiva na svim kontinentima koje naseljava i mnogi bi da žive bogato i da imaju više no što im treba, bogatstvo ipak nije podeljeno na ravne časti. Oni čije su zemlje najbogatije resursima žive najsiromašnije. Siromašni (među kojima i mi) zagađuju najmanje. Jeste da Bor zagađuje ali to nije zagađenje Borana nego onog čiji je i profit molim lepo. Tako da osim što novac nije pravedno podeljen, isto tako ni odgovornost za zagađenje nije pravedno podeljena. Najviše zagađuju bogate zemlje i njihovi stanovnici svojim načinom života, kakav ti je to modus vivendi ako svim uređajima koja baš moraš da imaš nisi lično sradao život bar stotinak afričke dece.

Da ne zaboravimo vojno industrijske komplekse i posebno onaj SAD-a koji uz smrt seje ogromno zagađenje bez kog ne bi ni postojao.

Zašto ovo pišem, zato što ćete pitati a šta je rešenje. Rešenje sigurno nije da mi siromasi plaćamo skuplje ono što je neko obojio u zeleno samo da bi nastavio i da u decenijama pred nama bude sramno bogat. Ja neću da poklonim ono što sam uzela na veresiju, ne dam im vodu, zemlju i grobove za njihove profite.

Ne dam ništa za nečiji umišljeni ekonomski rast čija se cena meri u životima i krvi.

Tražim odrast – da bogati ne budu bogati i da svi imaju koliko im treba jer i na ovako urnisanoj Zemlji još uvek ima svega za sve.

Jedino realno rešenje za ovu bljuzgavu situaciju u koju su nas upravo oni uvalili jeste da isti ti smanje doživljaj, da proizvode manje i troše koliko im treba te da se sve preusmeri tamo gde treba – sirotinji raji širom sveta.

Možda mi ne možemo sada to odjednom da pokrenemo, ali možete da započetak kupujete pametnije, da bojkotujete proizode zlih korporacija, aman ne moraš baš da kupiš tu i tu čokoladicu ili to mleko za telo ili taj telefon ili tu koka kolu koja za litar bućkuriša utroši 9 litara čiste vode. Možeš za početak da im ne daš svoj novac, litijum, bakar, cink, zlato, bor, vodu…

Jednostavno kažeš NE.

Možeš da shvatiš da mi ne živimo u najgoroj zemlji na svetu, da u njoj vlada najgori mogući otpad ljudski, ali nije cilj da budeš trula zapadna zemlja, nego da počistiš sve vrste otpada i da budeš čovek, ne da zavidiš što nisi eksploatator.

A kada vas bude dovoljno sa takvim stavom, onda ćemo mnogo efikasnije da se suprotstavimo celim korporacijama i partijama.

I još nešto važno BOGATE TREBA OPOREZOVATI DO ISTREBLJENJA.

Video je insert iz filma Planet of the human koji možete pogledati na internetu i toplo preporučujem jer osim što detaljno objašnjava šta sve nije zeleno, objašnjava i spregu zagađivača i NVO sektora.

Pogledajte video OVDE

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

2 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Maja
6 dani pre

Brnabićka je u tehničkom mandatu potpisala papir o saradnji s Klausom Švabom. On je nacista, a ne leviičar. Toliko.

Dragan I.
Dragan I.
5 dani pre

Prvo treba preispitati poreklo imovine. Dok privatno vlasništvo nije ukinuto, osim za elite.