Da li će profesor Vuletić podneti krivičnu prijavu i tužbu protiv SNS bota Mine Zirojević zbog uvreda i crtanja meta na čelu?

Izvor:
Politički.rs, Foto: Printscreen, Pixabay

Tekst Studentske inicijative za demokratiju prenosimo u celosti

Više puta u protekloj godini, Mina Zirojević, jedan od najeksponiranijih botova režima Aleksandra Vučića, inače zaposlena u Institutu za uporedno pravo, kao i Savo Manojlović, čovek koji je „Vučiću dao reč“ i zaustavio proteste protiv njega, vređala je na „Pink“-u kod Predraga Sarape profesora Vladimira Vuletića sa Pravnog fakulteta u Beogradu i faktički mu crtala metu na čelu time što je izjavljivala da „zna sve o njemu“, da „takav čovek ne može da radi na fakultetu“, da „ne zaslužuje mesto koje ima“, te stvarajući o njemu sliku kod pristalica Vučićevog režima sličnu onoj koju je režim stvarao o Oliveru Ivanoviću.

Profesor Vladimir Vuletić i Mina Zirojević, Foto: Printscreen/ YouTube

Mina Zirojević je već uključena u listu za tranzicionu pravdu posle smene režima koju su napravile grupe građana, ona je akter više afera u saradnji sa „novom Dijanom Hrkalović“ ovog režima, Marijanom Đukić Mijatović, državnom sekretarkom u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, čija diploma je jedna od problematičnih SNS diploma o kojima se razgovara na društvenim mrežama.

Neke od zloupotreba Marijane Đukić Mijatović uključuju činjenicu da je svoju prijateljicu Zirojević predložila, ispred ministarstva, vladi za člana Upravnog odbora Univerziteta u Beogradu, te je Zirojevićka sada član tog visokog tela, iako se protiv nje vodi krivični postupak u Trećem osnovnom sudu, te je stoga protivzakonito da Mina Zirojević bude u bilo kakvom upravnom odboru ili na javnoj funkciji kao lice koje je optuženo za krivična dela i sudi joj se, a pogotovo na funkciji člana Upravnog odbora Univerziteta u Beogradu ispred Vlade Srbije!

Mina Zirojević je dobro poznata organima gonjenja zbog nasilja u porodici i izazivanja nasilničkih incidenata, zbog čega su joj između ostalog i zabranjivani kontakti sa članovima porodice. Marijana Đukić Mijatović je tu i takvu osobu postavila i na plaćenu funkciju u Upravni odbor Fonda za nauku, u kome se obrću milioni, o kojima odlučuje Zirojevićka i takvi kao Zirojevićka.

Nije, dakle, ni čudo što Mina Zirojević targetira profesore Pravnog fakulteta, pripadnike opozicije i kritičare Aleksandra Vučića. Ona je s razlogom stari znanac policije i tužilaštva, tako da će odgovarati i za pozivanje na linč profesora Vuletića i za ostale svoje izjave mržnje prema Albancima, prema Bošnjacima, čak i prema Amerikancima, za koje je izjavila da su nekav vrsta istorijskih retarda jer nemaju nikakvu svest o istoriji.

Sve to, naravno, kod Sarape i ostalih na „Pink“-u i kod Marića na „Happy“-ju.

Posebno pitanje treba postaviti o ulozi Instituta za uporedno pravo, u kome uhljebljenje nalaze ovakve osobe. Da li Institut za uporedno pravo stoji iza targetiranja profesora Vuletića, svog kolege, i napada na pristojne pravnike u ovoj zemlji? Koja je u stvari ideološka uloga Instituta za uporedno pravo koji još uvek drži u radnom odnosu Minu Zirojević?

To su pitanje koja se moraju postaviti u „Danu posle“.

Studentska inicijativa za demokratiju

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar