Gajović: Sa Vučićem na čelu Srbije, Kosmet će biti zauvijek izgubljen!

Izvor:
Politički.rs, Foto: Ilustracija

„Iz svetoga kosovskog pepela, Srbija se na nebo popela.“
„Kosovo je megdan, a ne pazar.“
(Momir Vojvodić, 1939-2014,srpski pjesnik, rođen u Metohiji)

To se mora učiniti (naći rešenje za KiM – M.G.) na taj način koji bi bio poraz za obe strane, kako bi to bila mala pobeda za obe strane?!“ (Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije; dnevni list „Politika“, 8.mart 2020.)

Ako hoćete da pustimo ruku Rusije – dajte nam pravednu ponudu za Kosovo?!“ (Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije; Iskra portal, 4.novembar 2022.)

Predsednika Aleksandra Vučića pamtiće istorija po nesalomivoj volji, odlučnim potezima u teškim vremenima i neverovatno velikim pritiscima kojima odoleva, braneći svoju voljenu Srbiju. Dužni smo da tako velikom državniku pružimo podršku, a moja je bezuslovna… predsedniku (su) najbitniji građani svoje zemlje… Raduje me što konačno imamo vrsnog političara… koji se bori za svoju otadžbinu…“ (Miloš Vučević, potpredsjednik Vlade Srbije i ministar odbrane; Novosti online, 28.februar 2023.)

Odluku da se uništi Jugoslavija zvanično je doneo Vašington, još 1974.godine… krvavi deo posla obavile su zapadne obaveštajne službe na čelu sa CIA-om.“ (Mišel Čosudovski (Michel Chossudovsky), 1946, kanadski ekonomista i geopolitičar; dnevni list „V.novosti“, 7.april 2019.)

„…(Šarl) Monteskje (Charles Montesquieu, 1689-1755, francuski filozof i politički teoretičar) u „Razmatranjima o uzrocima veličine Rimljana i njihove propasti“ govori o istoj pojavi koju baštine i (zapadni) moćnici Novog Rima. Mudri Francuz je pisao o Rimljanima „kako nikada nisu dobronamerno sklopili mir… (U sporazumima sa njima – M.G.) stajale (su) odredbe koje bi uvek značile početak propasti države koja ih je prihvatila…“ (Časopis „Pečat“, 4.mart 2016.)

U nekom trenutku, u procesu ulaska u EU biće postavljeno pitanje nezavisnosti Kosova. Mogu da vam garantujem da EU nikada neće primiti dvije države koje ne priznaju jedna drugu.“ (Hans Diter Štajnbah (Hans – Dieter Steinbach),
1952, njemački ambasador u Prištini; crnogorski nedjeljnik „Monitor“, 22.jul 2011)

Aleksandar Vučić je, 27.februara 2023.godine, u Briselu, nakon razgovora sa „premijerom“ Aljbinom Kurtijem, evropskim komesarom za spoljnu politiku Žozepom Boreljom i specijalnim izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom, pristao na francusko – njemački plan – ultimatum, koji predviđa priznanje nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti lažne države Republika e Kosovës, kao i na njegovu implementaciju?!
Piše Milan Gajović, Foto: Printscreen YouTube/IN4S

„Mogu da saopštim da su Vučić i Kurti danas dogovorili da nisu potrebni novi razgovori u vezi sa prijedlogom EU…“, izjavio je Borelj. (Iskra portal, 28.februar 2023.)

Vučić je samo tražio da se formira Zajednica srpskih opština (ZSO). Pristanak na formiranje ove Zajednice / Asocijacije, po ustavu i zakonima Republika e Kosovës, jeste priznanje te lažne države. Ali, šta drugo očekivati od Vučića (koji je zajedno sa Dačićem), Briselskim, Vašingtonskim i inim sporazumima, razdržavio Srbiju, prije svega, na Kosovu i Metohiji!

Istog dana, na zvaničnom sajtu EU, objavljen je tekst, obavezujućeg i nepromjenljivog, predloga evropskog sporazuma – Plana za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine. Tekst je gotovo identičan onom koji je, još sredinom decembra 2022. godine, objavio prištinski portal „Koha ditore“. Detaljnije sam ga analizirao u svojim, na patriotskim portalima objavljenim, tekstovima („“Model dvije Njemačke„ nije primjenljiv za Kosovo i Metohiju“, „Uvođenje sankcija Rusiji = odricanje Srbije od Kosova i Metohije“, i „Finale Vučićeve pogubne politike po Srbiju i srpski narod“), pa to neću ponavljati.

Jednom riječju, radi se o međunarodnom ugovoru od jedanaest članova, koji je u cjelosti neprihvatljiv za Srbiju, jer bi njegovim potpisivanjem i potvrdom (ratifikacijom) priznala puni državni međunarodnopravni subjektivitet druge albanske države na Balkanu! To bi bio argument preostalim članicama EU i NATO pakta da priznaju tu lažnu državu, a omogućilo bi i njen prijem u EU, druge međunarodne organizacije i NATO pakt, kao i za stvaranje tzv. velike Albanije.

Ovaj sporazum „bi trebalo da dovede do pravno obavezujućeg sporazuma o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa“. (član 6 stav 1) dvije nezavisne i međunarodno priznate države. U članu 11 Sporazuma predviđeno je: „Obje strane se obavezuju da će poštovati Mapu puta za implementaciju (plan sprovođenja – M.G.) koja je priložena ovom sporazumu“. Opravdano se pitamo: zašto je Mapa puta još uvijek tajna, ako je sastavni dio sporazuma?!

Šta Srbija dobija potpisivanjem sporazuma?

Formiranje Zajednice srpskih opština, u okviru ustavnog poretka lažne države Kosovo, i sa manjinskim pravima Srba ispod standarda propisanih Evropskom poveljom o lokalnoj samoupravi!

A članom 9 sporazuma, propisano je da „Obje strane uzimaju u obzir posvećenost EU i drugih donatora da uspostave poseban paket investicija i finansijske podrške za zajedničke projekte Strana u ekonomskom razvoju…“ Znači, nema ni maglovitog nagovještaja ekonomske, odnosno finansijske koristi za Srbiju!

Potpisivanjem predmetnog sporazuma bila bi opasno ugrožena cjelovitost i preostale Srbije, kao i opstanak Republike Srpske!

Evo još jedne potvrde da je Vučić prihvatio evropski predlog (francusko- njemačkog) sporazuma, te da je taj sporazum ultimativno obavezujući, a njegov tekst nepromjenljiv?! Naime, prema portalima „Sputnik“ i IN4S, specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je, 23.februara 2023.godine:

„Plan… postaće obavezujući i za jednu i za drugu stranu. To nije privremeni sporazum, posle njega će se nastaviti proces sveobuhvatne normalizacije odnosa koji treba da se završi potpisivanjem sveobuhvatnog sporazuma pre ulaska Srbije i Kosova u Evropsku uniju“.

Foto: Twitter/@MiroslavLajcak

U tekstu se dalje kaže da je „Lajčak kazao da se od septembra razgovara sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem o evropskom predlogu“.

„U poslednje vreme, predsednik Vučić u januaru, a premijer Kurti u februaru, rekli su da prihvataju taj predlog…Prihvatanje našeg predloga podržava 27 članica EU i SAD… Srbija i Kosovo imaju isti status u okviru dijaloga… imaju ista prava… treba da se ispuni i to da su kosovski Srbi deo tih institucija (policijskih i pravosudnih lažne države Kosovo – M.G.).

Nadam se u Boga, naše srpsko – ruske Svetitelje, Crkvu svetosavsku i patriote srpske da je Vučićev pristanak samo privremen. Za sada, to je zvaničan stav države Srbije i obavezuje Srbiju, po članu 7. Bečke konvencije o ugovornom pravu, iz 1969.godine i stavu haškog Stalnog suda međunarodne pravde. U sporu između Danske i Norveške oko suvereniteta nad ostrvom Grenland, taj Sud je, 1933.godine, presudio i korist Danske i norveško zaposijedanje istočnog dijela ostrva proglasio protivpravnim.

Presuda se zasniva i na (usmenoj) izjavi („The Ihlen Declaration“, od 22.jula 1919.godine) tadašnjeg ministra spoljnih poslova Norveške Ihlena (Nils Claus Ihlen, 1855-1925, norveški inženjer i političar), da neće biti problema oko priznanja suvereniteta Danske nad cijelom teritorijom ostrva. Sud je zauzeo stav da izjava ministra inostranih poslova „obavezuje zemlju kojoj ministar pripada“.

Šef države, premijer i ministar spoljnih poslova su državni funkcioneri koji su, po međunarodnom pravu, ovlašćeni da samostalno izjavljuju volju u međunarodnim odnosima, koja neposredno obavezuje državu koju predstavljaju, čak i ako je to protivno unutrašnjem pravnom poretku. Iako je Vučić uzurpirao izvršnu vlast, jer nije ustavno i zakonski ovlašćen za vođenje spoljne politike, njegove i (usmene) izjave i akti neposredno obavezuju državu Srbiju, u čije ime su dati.

Srećna je okolnost što se, trenutno, radi samo o predlogu evropskog sporazuma, da tek, nadam se, u skladu sa Ustavom Srbije, Zakonom o zaključivanju međunarodnih ugovora i Zakonom o spoljnim poslovima, predstoji odbijanje potpisivanja sporazuma. U slučaju njegovog potpisivanja sporazuma slijedila bi potvrda (ratifikacija) u Narodnoj skupštini Srbije i (uvjeren sam) odbijanje na referendumu. Znači, do tada se mnogo toga može i mora promijeniti!

Nažalost, u potpunosti se obistinjuju informacije, koje je pjesnik i novinar Branislav Matić, još 2005.godine, saznao od izvora iz italijanske obavještajne službe, te objavio na portalima „Stanje stvari“ („Veleizdaja na rasklapanje“) i „Srbin info“, kao i u časopisu „Geopolitika“. Iznijeto se, u potpunosti, poklapa sa ukazanjima naših srpsko – ruskih Svetitelja mojoj supruzi Dragici, koja duže od decenije prenosim u javnost.

Naime, Matić je obznanio da „Amerikanci neće da „konačnu predaju Kosova“ („konačnu kapitulaciju“) potpiše dosovska garnitura. Projektovali su da to urade baš oni koji su 1999. sedeli u srpskoj vladi i učestvovali u odbrani zemlje od evroatlantske agresije. Već su imali konkretna imena i obavezujući odnos sa izvršiocima. Tek posle takvog etičkog samoubistva nacije globalistička kupola smatraće da je Srbija slomljena, simbolički i praktično…„ konačnu srpsku predaju Kosova“ (će) potpisati radikali i socijalisti… Neki od njih (iz SPS-a – M.G.) su još pod Miloševićem radili za Amerikance…

On (Aleksandar VučićM.G.) je od ranije u vezi sa Britancima i Amerikancima, posredno i neposredno, a nedugo po…odlasku (svog tadašnjeg stranačkog šefa – M-G.) u Hag definitivno je „pristao na saradnju“… Preuzeo je konkretne i precizne obaveze… Ušao je u program, Amerikanci će na njega odigrati… Znaju sve rupe u njegovoj biografiji, anomalije u strukturi ličnosti, seksualne i druge sklonosti… Eto, proletos (2005) se vratio sa još jedne „specijalizacije u Londonu“… (Oni traže) veštog manipulatora sa nacionalističkim pedigreom… on (Vučić) je Kosovo već predao… Taj deo (Vučićev dio Srpske radikalne stranke – M.G.) biće doveden na vlast da sa socijalistima „konačno preda Kosovo“… Njega (Vučića) su Amerikanci odredili da preda Kosovo i pristao je…“

I sociolog Slobodan Antonić, u svom tekstu „Srbija kao kolonija“ (Iskra portal, 22.februar 2023.), argumentovano je pokazao da je Srbija, najviše zahvaljujući Vučićevoj vlasti, dugovremeno i planski, ekonomski (privredno i finansijski) dovođena u potpunu kolonijalnu zavisnost od EU. Takvu situaciju Vučić sračunato koristi, kao jedan od glavnih argumenata pritiska na srpsku javnost i obmane te javnosti da se ne smije odustati od „puta ka EU“, jer bi to, tobože, bila katastrofa za Srbiju. Vrijedi citirati pojedine djelove iz tog preciznog skenera ekonomske situacije u Srbiji:

„…Srbija je u neokolonijalni položaj dospela nakon 5.oktobra 2000… „Strancima je prodato gotovo sve što su želeli da kupe, po cenama po kojima su to želeli“…“ najveća pljačka u privatizaciji bila je u korist stranaca“…
Jedna od procena je da u Srbiji „odliv kapitala… (u korist stranaca), u proseku godišnje iznosi preko milijardu evra“…(kao) i „dve milijarde evra godišnje, koliko se iz Srbije odlije kroz tranferne cene“. Transferne cene predstavljaju lažno prikazivanje cena po kojima domaća podružnica neke transnacionalne kompanije kupuje ili prodaje proizvode centrali. Najčešće, uvozne cene se naduvavaju, a izvozne bagatelišu – kako bi se smanjio ili sasvim izbegao porez na profit…

…Prema zvaničnim podacima, razlika između srpskog uvoza i izvoza, 2000-2020, iznosi 129 milijardi dolara… u Srbiji sve banke osim jedne (Poštanska štedionica) u vlasništvu su inostranih, prvenstveno evroameričkih struktura. Samo u jednoj godini strane banke su iz Srbije izvukle 1,5 milijardi evra.

…od stranog kapitala koji je u Srbiju ušao 2010-2020, 67,6% dolazi iz EU, 9,3% iz Rusije, 4,3% iz Kine i 2,3% iz SAD. Srbija je u ekonomskom pogledu pod jasnom dominacijom EU.

…SAD…imaju snažan uticaj na srpsku politiku… Srbija je u ekonomskoj i političkoj zavisnosti od EU i SAD. Srbija je njihova neformalna kolonija.“

Kud plovi Vučićev brod, kud Srbiju i Srbe odnosi, vidi se i po tome što je, u međuvremenu, Srbija podržala još jednu antirusku rezoluciju Generalne skupštine UN, od 23.februara 2023.godine, u kojoj se Rusija poziva da se povuče iz Ukrajine i prekine sa borbama?!

Nedvosmisleno proizilazi da, sa Vučićem na čelu, Srbija ne može sačuvati Kosovo i Metohiju u svom sastavu!

Dolje Vučić i Dačić, trgovci srpskim državnim, nacionalnim i duhovnim blagom!

Dolje Vučićevi besprizorni, partijski i medijski, uvlakači!

Neka je vječna Crna Gora, Srbija (sa Kosovom i Metohijom) i Republika Srpska!

Neka Bog čuva srpski i ruski rod!

Milan Gajović, diplomirani pravnik sa advokatskim ispitom i diplomirani ekonomista, iz Podgorice
1.mart 2023.godine

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare