Jovana Jokanović: Varate se ako mislite da izdajnici dobro prolaze!

Izvor:
Politički.rs, Foto: Printscreen X/@BonapartaJovana

Nacionalni identitet je temelj psihološkog zdravlja“, snažno je opomenula Srbe u svom video zapisu na društvenoj mreži X Jovana Jokanović, jedna od najtalentovanijih srpskih slikarki današnjice.

Nacionalni identitet je temelj psihološkog zdravlja. Oko čvrstog nacionalnog indetiteta gravitiraju i ostale suštinske vrednosti, kao što su porodica, jasne rodne uloge, dugoročno orijentisano sticanje, čast, dostojanstvo, bratsko  pripadanje, ljubav i vera.

Ukoliko se pak zavarate i pomislite da izdajnici dobro prolaze i pribegnete čestom mehanizmu odbrane indetifikacije sa agresorom, zapatiće vas sve savremene boljke.

Biraćete kurve umesto žena, automobile umesto muževa, tim bilding umesto nedeljnog ručka, kontakte umesto prijatelja.

Konzumerizam ćete smatrati slobodom, heroje ćete proglasiti uzaludnim žrtvama, a za sebe ćete misliti da ste namazani dok u svom kukavičluku ne upadnete u zamke zavisnosti, anksioznosti, depresije i nesposobnosti u odnosima.

Zato kod koučeva i psihologa nećete dobiti odgovore na pitanje smisla i indentiteta, nećete znati ko ste – jer niko i nećete biti. Vaše indetifikacije zavisiće od trenda i biće prolazne.

I zato glavu gore, čuvajmo nacionalnu svest koja je čuvar smisla našeg života.

Nema predaje! Dogodine u Prizrenu!

IZDVOJENO ZA VAS
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare