Kolo, kolo, naokolo – lake note za lake ljude

Kolo, kolo, naokolo – lake note za lake ljude

U nedelji za nama doživeli smo niz političkih događaja, koji se kreću u rasponu od komedije do horor filma, sa primesama XXX i SF žanrova.

Kolo, kolo, naokolo - lake note za lake ljude
Piše: Ivan Ivanović

Vučić je brutalno rušen.

Najpre se igralo kolo ispred skupštine u `zinat NATO paktu i Trilaterali, obratio nam se i Petar Čelik čoko lešnik, kao i niz drugih opskurnih likova. Formirali su novu “Narodnu Republiku Srbiju”, a zatim su podneli ostavke, pa su opet igrali kolo, a jedna gospođa je i podvriskivala…

Trudio sam se da shvatim šta se dogodilo i ako mi verujte dan danas mi nije jasno. Sunđer Dunđer, Čoko lešnik, kolo, čovek sa harmonikom, 5g mreža, vlada u senci, masoni…

Taman što su se stišali, krete narodni zbor najavljivan nedeljama. Oto Logo Risto Đogo. Odrediše 250 poslanika, ali bilo ih je samo 198, ali šta da se radi. Bitna je dobra volja. Malo vikaše, nisu igrali kolo i odoše kući.
Počela je kiša.

Peticija koja menja sve, nije promenila ništa, a i organizator nije mogao više da se zamlaćuje. Mama je spremila kakao, da se dete ne prehladi.

U tom stigoše i izbori.

Ljute snage srpske desnice i zakleti liberali, povedoše ljutu borbu protiv Vučića i vlasti. Svako na svoj način i prema svojim političkim ubeđenjima.

Udaraše Vučića po cevanicima i tamo gde najviše boli.

Desnica tuče od 5g mreže i vakcina, pa sve do prava pasa i mačaka, a i ustaše što se spremaju da nas napadnu ne poštedeše.

Metlaši najaviše da će se svim silama boriti za suverenitet ove države i da će uvek biti uz Vučića kada su interesi države na prvom mestu i da imaju potpuno povernje u njegovoj borbi za Kosovo.

Pravo da vam kažem, Vučiću ne beše svejedno. Ljulja se vlast.

Kako stoji Stamat?

Stamat je stabilan. Kožna jakna mu stoji bolje nego ikad, malo se fucnula oko revera, ali bitno da ne duva previše. Zlatibor je to.

Radikali radikalno.

Vjerica čvrsto zastupa ideologiju srpskog nacionalizma. Nema zime za Veliku Srbiju. Vučić u stisci pred EU, ne zna kako da opravda bujanje nacionalizma. Vojvoda se vratio iz Haga!

Čanak, Čeda, Vesna Pešić, Sergej, Balša, tu i Lečić. Udaraju sa levog boka srpski liberali, ali ne po Vučiću naravno, nego po opoziciji. Ni Vučiću nije baš prijatno, kada vidi dokle su spremni da idu u obračunu sa bivšim partijskim kolegama.

Oni ne igraju kolo kao desničari. Oni su dosta finiji. Oni vole fine note, zato im Vučić svira klavir.

Lake note, za lake ljude.

I u tom se izbori završiše.

Veselje se širi na sve strane sad slobodno po zemlji idemo, al` velike pamtićemo dane, druže Aco mi ti se kunemo.

Izvor: Politikon

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare