Kratka anatomija kriminala: Jelena Žarković i grupa sa Ekonomskog fakulteta

Izvor:
Politički.rs

Dekan Ekonomskog fakulteta Boričić koji podržava glavnog fakultetskog SNS-bota Jelenu Žarković i njene saizvršioce u krađi, i to već godinama, izabran je od SNS za prorektora Univerziteta u Beogradu, i to je deo razloga zbog koga on svo ovo vreme ćuti, umesto da je protiv Jelene Žarković pokrenuo disciplinski postupak pred organima Ekonomskog fakulteta, dao joj otkaz i podneo protiv nje krivičnu prijavu, što je sve kao dekan bio dužan da učini. Umesto toga, on je pokretao postupke protiv Danice Popović, koja slovi kao opoziciona ličnost.

Saučesnik Branislav Boričić

Do sada smo prevashodno objavljivali tekstove i izveštaje o sudijama, socijalnim radnicima i političarima umešanim u trgovinu decom, hraniteljstvima, starateljstvima i usvojenjima. Pomenuli smo i “GONGO” nevladine organizacije (“Vladine nevladine organizacije”) koje pružaju logističko-finansijsku podršku ovim zločinima. Sve učesnike u ovoj trgovoni smo predlagali za smrtnu kaznu tranzicionom tužiocu u senci koji je formiran od strane jednog broja opozicionih pokreta i stranaka. Smrtne kazne bi se sprovodile samo u oročenom periodu važenja tranzicione pravde i bile bi izricane po hitnom postupku.

Takođe nismo posvetili pažnju pozadinskoj podršci trgovini decom, odnosno korišćenju novca građana Srbije za ovaj najmonstruozniji zločin. O tome će biti reči u ovom tekstu.

Pre toga preporučujemo čitaocima da pogledaju tekst Milice Markov o imenovanoj Jeleni Žarković, u kome autorka skicira razvojni put kojim je Žarković išla od deteta seoskog porekla do profesorke Ekonomskog fakulteta, u šta ju je proizveo DB, iako je Žarković bez odgovarajućih kvalifikacija, a po sopstvenom priznanju čak je i njen diplomski rad napisao njen mentor.

Jelena Žarković

Žarković je jedan od najvećih zlikovaca u sistemu, kome je DB obezbedio svaki korak u “karijeri”, uključujući onaj u Ekonomski fakultet u Beogradu. Njena specijalnost je potkradanje budžeta Srbije i međunarodnih fondova sa projekata koji su namešteni nevladinoj organizaciji povezanoj sa Ekonomskim fakultetom koju je Žarković dobila na poklon da njome upravljala (FREN – “Fondacija za razvoj ekonomske nauke”). Druga njena specijalnost je fizičko povređivanje dece (sopstvene), najčešće nožem, za šta su je policija i druge institucije prijavljivale više puta po službenoj dužnosti i za šta joj se sudi, ali predmeti stoje u mestu, jer pravosuđe ne sme da dira u SNS-bota. O tome je pisano u velikom broju medija, tako da ćemo se u ovom tekstu baviti samo njenom prvom specijalnošću.

Jelena Žarković je na svoje projekte stavljala potpuno nekvalifikovane ljude iz sistema socijalne zaštite i pravosuđa (ili njihove bliske rodjake), sve u koordinaciji sa šefom kabineta Ane Brnabić, Milošem Popovićem. I ta prosta radnja joj je obezbedila dalje napredovanje u karijeri, jer je njome korumpirala deo sistema socijalne zaštite i pravosuđa.

Ana Brnabić i njena desna ruka Miloš Popović (na slici levo) , Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Evo kako čitav taj sistem funkcioniše. Potplate se na opisani način kriminalci u pravosuđu i sistemu socijalne zaštite. Da ne bi bilo očigledno da direktorka FREN-a učestvuje u kriminalu a i da bi istovremeno izbegla plaćanje poreza, Jelena Žarković je osnovala “Jelena Žarković – PR agenciju za konsalting”, na čiji račun se sliva novac iz FREN-a koji ne plaća porez na dobit/profit, a ne plaća ga ni “Jelena Žarković – PR agencija za konsalting” jer navodno nema dobit/profit, već tobože zarađuje na PR konsaltingu.

SNS-bahatost vidi se i po tome što je Žarković stavila svoje ime u naziv svoje agencije i registrovala je na svoju kućnu adresu: Dr Ivana Ribara 186, Novi Beograd.

Za trgovinu decom su važne i “strane agencije” koje se njome bave. Kada se uđe u njihovu vlasničku strukturu, vidi se da su vlasnici po pravilu državljani Srbije, nekoliko njih iz jednog sela iz okoline Peći, iz kog je i “mozak operacije” Dragan Vulević, kao i njegov naslednik u resornom ministarstvu, Vukota Vlahović, poznat kao “hulja”. Dragan Vulević je i dalje savetnik u navedenom ministarstvu (zadužen za trgovinu decom i hraniteljstvima).

Dragan Vulević i Vukota Vlahović poznatiji kao “Hulja”

Iako je ovaj kriminal razotkriven, sve sa SNS kriminalcima koji uzimaju proviziju od njega (za sada objavljeno za Sinišu Malog, bivšeg resornog ministra Zorana Đorđevića, člana predsedništva SNS Vladimira Orlića, šefa kabineta Ane Brnabić, Miloša Popovića, i po logici stvari za Anu Brnabić lično (vidi OVDE i OVDE) , kriminalci se nisu zaustavili, već su naprotiv dodatno proširili svoj biznis.

Tako je Jelena Žarković ušla u rukovodstvo SNS-u bliske GONGO nevladine organizacije “Centar za evropske politike -CEP” (Žarković nije na njihovom sajtu, kako bi i FREN i CEP mogli da se neupadljivo bave istim poslom – potkradanjem budžeta iz stranih projektnih fondova, kao i iz budžeta Republike Srbije) u kome su glavni ljudi poslovni partneri Jelene Žarković, Milena i Nebojša Lazarević. Milena Lazarević je iz Jagodine i veoma bliska Palmi, a njen muž Nebojša neumorni pregalac koga vodi težnja da se približi Aleksandru Vučiću, glumeći pritom da su i on i CEP promoteri evropskih vrednosti.

Milena i Nebojša Lazarević, neumorni pregaoci

Članovi režimskog CEP su postali i gosti na medijima koji glume da su opozicioni. Primer je Newsmax Adria, čiji urednik Slobodan Georgiev pre pripreme svake emisije ide na “konsultacije” kod Suzane Vasiljević, Vučićeve savetnice za medije. Teško je zamisliti kako to mogu biti konsultacije, a ne Vučićeve instrukcije. Za sada je izbor gostiju iz CEP-a pao na Srđana Majstorovića, predsednika Upravnog odbora CEP-a, ali SNS-bahatost ne bi čudilo da ode dotle da Georgiev u goste u jednom trenutku pozove čak i Jelenu Žarković lično, i to na primer kao ekonomskog eksperta.

Inače, znanje Jelene Žarković iz ekonomije je gotovo ništavno i svodi se na repetitivno izgovaranje preformulisanih floskula iz samoupravnog socijalizma o jednakosti, onako kako ju je shvatao Josip Broz.

Jelena Žarković ekonomijom vlada onoliko koliko Dačić vlada engleskim jezikom.

To međutim, Dačića nije sprečilo da bude ministar spoljnih poslova, kao što nepoznavanje ekonomije Jelenu Žarković nije sprečilo da postane profesor na Ekonomskom fakultetu. Ne bi nas čudilo da uskoro postane redovni profesor (ako već i nije).

Dekan Ekonomskog fakulteta Boričić koji podržava Jelenu Žarković i njene saizvršioce u krađi, i to već godinama, izabran je od SNS za prorektora Univerziteta u Beogradu, i to je deo razloga zbog koga on sve ovo vreme ćuti, umesto da je protiv Jelene Žarković pokrenuo disciplinski postupak pred organima Ekonomskog fakulteta, dao joj otkaz i podneo protiv nje krivičnu prijavu, što je sve kao dekan bio dužan da učini.

Umesto toga, dekan Boričić je pokretao potupke protiv profesorke Danice Popović, kao opozicione ličnosti, i pokušavao da je provlači kroz medijsko blato. On je takođe podnosio tužbe protiv njenog supruga, profesora Pravnog fakulteta Borisa Begovića.

Boričić je saučesnik u kriminalu Jelene Žarković i mi pozivamo Više javno tužilaštvo, Odeljenje za suzbijanje korupcije, da ga pozove da se izjasni o ovim navodima i da sprovede kontrolu rada navedenih tela kojima rukovodi Jelena Žarković, te da Jeleni Žarković odredi pritvor i procesuira je zbog krađe državnog budžeta i novca iz stranih fondova.

Predsednik SAD, Džozef Bajden, dao je izjavu da bi suđenja kriminalcima sa Zapadnog Balkana trebalo da budu javna. Tu konkretnu njegovu inicijativu podržavamo. Trulež SNS-vlasti ušao je u sve pore društva i tranziciona pravda posle pada Vučićevog režima mora biti ne samo beskompromisna, već i javna, odnosno svim građanima Srbije vidljiva.

Studentski savez Beograda

Građanska inicijativa za lustraciju
GG “Pravda”

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar