Mlađan Đorđević: DPS ponovo na vlasti – trgovina Aleksandra Vučića sa Zapadom

Izvor:
Nova.rs, Foto: Pixabay, Vlada Crne Gore, Printscreen, Instagram

Jučerašnja konferencija za štampu koalicije „Crno na bijelo“ (URA i CIVIS) najavila je mogućnost formiranja nove parlamentarne većine u Crnoj Gori.

Njihov predlog formiranja manjinske vlade uz podršku dve najjače koalicije, DF-a i DPS-a, je na kraju pokazao svu istinu koja se pokušava sakriti toliko dugo vremena. Milo Đukanović i Aleksandar Vučić se oko svega dogovaraju i Crnu Goru drže u čvrstom zagrljaju.

Piše Mlađan Đorđević

O čemu se zapravo radi?

Da bi vratili DPS na vlast, Veliki brat se potrudio da to uradi onako kako je trenutno to jedino moguće, na mala vrata. Zato je narodu bačena prašina u oči u vidu manjinske vlade koju će podržati DPS. Za taj posao iskorišćen je veliki manipulator malog formata, Dritan Abazović.

Čovek spreman na svaki dogovor sa bilo kim ko će ga učiniti značajnim i ko će mu pomoći da zadovolji svoje lične sujete. Dokle ide drskost i bezobrazluk Dritana Abazovića kazuje i njegova izjava da za podršku nije bitno da li je Milo Đukanović na čelu DPS-a ili nije.

Printscreen

Znajući da tako nešto ne može proći kod naroda bez nemira, i da se radi o najbrutalnijoj prevari izborne volje građana, tj. rezultata izbora od 30. avgusta 2020.godine, neophodno je bilo u igru uključiti i „srpski element“. Najpre tako što bi se u manjinsku vladu uključio neko ko je najprihvatljiviji, drugim rečima, ko je najspremniji za izdaju. Kao partija koja je odavno izgubila svoj identitet i koja se lako može kontrolisati, direktno ili preko Beograda, sve jedno, izabran je SNP.

Da bi „prašina“ bila dovoljno gusta, pored URA-e i SNP-a, uključene su i partije nacionalnih manjina. One iste partije koje su se kroz vreme pokazale kao najlojalniji koalicioni saveznik i koje su služile kreiranju, tobože, demokratskog imidža DPS-a. Koalicija koja je Crnu Goru držala zarobljenu u raljama podela i kriminala, a srpski narod na krajnjim društvenim i socijalnim marginama.

Takvoj manjinskoj vladi podršku bi trebalo da daju i DPS i DF. DPS će to bez dileme uraditi, jer se sve ovo i radi zbog njega. DF i ne mora, makar ne direktno. Dovoljno je da vode razgovore, razmatraju opcije itd., sve dok se manjinska vlada ne stavi na dnevni red Skupštine, a onda će vrlo verovatno biti „uzrdžani“. Vrlo perfidno, da narod zadrže kod kuće, da ne izađu na ulice. Zauzvrat dobiće deo kolača „po dubini“, možda i ostati bez sankcija.

Printscreen (Arhiva)

Da bi se umirio srpski narod, verovatno će prvi potez manjinske vlade biti da Joković potpiše Temeljni ugovor sa Patrijaršijom. Omogućiće im to, ko drugi do naš Aca. Ugovor koji je, koliko nam je poznato, već usklađen sa Vladom Crne Gore. Veliku ulogu u svemu ovome ima Aleksandar Vučić. Samo naivni mogu verovati da bi „zavisni“ DF mogao tako nešto uraditi, a da nije dobio zeleno svetlo glavnog mentora.

Njegova trgovina sa Zapadom se ovim zaokružuje. Istrgovao je Srbima na Kosovu, Republici Srpskoj, a sada i u Crnoj Gori. Šta će dobiti zauzvrat ?

Na kratko, malo mira i nemešanje Zapada u izbornu krađu koja nam se sprema u Srbiji. Na duže, teško da će proći drugačije od svih onih koji su im služili i završavali kako su završavali. Bez ikakve dileme, Crna Gora nije uspela da se oslobodi jarma kriminala i korupcije.

Ako se uspostavi manjinska vlada, to će značiti da Crna Gora nije uspela da obezbedi uslove za demokratizaciju društva i učini Srpski narod ravnopravnim svim drugim narodima u Crnoj Gori. I opet zahvaljujući samo liderima Srpskog naroda, iz Crne Gore i Srbije.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar