NOVI 6. OKTOBAR: KAKO DO KORENITE PROMENE ČITAVOG DRUŠTVENO-POLITIČKOG SISTEMA

Izvor:
Politički.rs

Predsednik Pokreta NOVI 6. OKTOBAR, prof. dr Vojin Rakić, izneo je putem veoma kratkih snimaka stavove o tome kako da se iskoreni mafijaški poredak. Ukupno trajanje svih snimaka zajedno je oko 4 minuta.

Aleksandar Vučić je uzurpirao svu vlast u zemlji. Jedino nema legitimitet. Izlaskom na izbore, opozicija bi mu upravo to jedino što nema dela kao na tacni.

Zato pozivam sve istinski opozicione stranke da promene svoju još uvek zvanično neobelodanjenu odluku da izadju na lažne izbore.

Mi ne želimo na vlasti iste one koji su već bili na vlasti, i ne sprovodeći tranzicionu pravdu, vratili na vlast otpatke režima devedesetih.

Zato je potreban diskontinuitet sa prethodnim režimima.

Potrebna građanska neposlušnost, demonstracije, kao i formiranje Ustavotvorne skupštine koja bi osnovala Specijalne sudove i Specijalna tužilaštva za politički i pravosudni kriminal.

A tranziciona pravda uključuje ovo.

Zašto je potrebna radikalna promena ne samo na političkom, već i na širem društvenom planu.

Završićemo ono što nije ni započeto 5. oktobra 2000. Zato se i zovemo NOVI 6. oktobar. U našem slučaju, naše ima zaista jeste naš program.

Vučić će morati da podnese ostavku jer se povezuje sa najtežim kriminalom. Ne samo u Srbiji, već i u SAD.

Vučić je Republici Kosovo dao i više nego što je od njega traženo.

SAD ne čeka da im Vučić “još nešto odradi”, jer je po pitanju Kosova sve već završio, i više nego što je bilo potrebno. Čekaju nešto drugo: pojavu prave opozicije koja će biti u stanju da obori mafijaški režim i koju će SAD podržati.

Uslovi za formiranje Ustavotvorne skupštine sazrevaju.

Prvi korak je ne izaći na lažne izbore. No, i izlazak opozicije na lažne izbore neće puno odložiti Vučićev pad. Samo će zajedno sa njim pasti i one “opozicione” stranke koje za nekoliko meseci budu izašle na “izbore”.

Izlazak na lažne izbore značiće nestanak onih opozicionih stranaka koje izađu na izbire. Otići će u zaborav.

Zato bi u nizu katastrofalnih odluka opozicije od 1990. do danas, izlazak na lažne izbore 2022. godine bio najkatastrofalnija odluka od svih do sada. Za opoziciju.

Možda bi za Srbiju to bilo i najbolje, jer bi mogla da je konačno povede prava opozicija- bez smetnji onih koji su do sada zapisedali opozicioni prostor.

A to su upravo oni koji budu izašli na lažne izbore 2022. godine.

Vojin Rakić

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar