Ratko Femić: Đuro, je li te sramota zbog Novice Antića? Uhapšen je da pokažu da i vi možete da prođete kao on

Izvor:
Nova.rs, Foto: Nova.rs, Ministarstvo odbrane, Privatna arhiva

Nikola Petrović kum predsednika Aleksandra Vučića neće krivično odgovarati za nesreću u kojoj su povređene dve osobe. Količina alkohola se volšebno smanjila na dozvoljenu, a kokain mu je, zamislite pronađen u mokraći, a ne i u krvi. I šta će Tužilaštvo do da kaže puj, pike, ne važi.

Piše: Ratko Femić, Foto: Nova.rs

Nekoliko dana pre ove vesti uhapšen je lider Vojnog sindikata Srbije Novica Antić, a vreme i postupak će pokazati da je hapšenje nastavak dugogodišnjeg progona kojem je izložen.

Šta može da očekuje jedan sindikalni lider koji ukazuje na loš položaj vojske, nenamensko trošenje novca, korupciju, kriminal u sistemu odbrane u zemlji u kojoj se predsednik obruši na pevača narodne muzike Milana Topalovića zbog benigne kritike voždovog neprestanog gostovanja po televizijama i skoro svakodnevnog “vanrednog” obraćanja narodu ponavljajući već stotinu puta sažvakane floskule?

U zemlji u kojoj predsednikov saradnik Milan Radojičić, odgovoran za bezumni oružani napad u Banjskoj koji je odneo četiri života, za šta sada Srbija već otplaćuje rate tog ropskog kredita, na slobodi pesnicama disciplinuje potčinjene, za sindikalnog lidera poput Novice Antića, već smo se uverili, rezervisana je pritvorska ćelija.

U vreme kada imamo izveštaje ODiHR-a i Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji i izveštaj Freedom housa po kojem Srbija beleži najveći pad sloboda u Evropi, institucionalnu krizu, nekome je palo na pamet da digne sindikalnog lidera zbog navodne pronevere u sindikatu. Ipak, ispostavilo se da iza toga stoji nešto drugo – Vojnobezbednosna agencija koja, na primer, nije imala pojma šta se dešavalo u Banjskoj bavi se dešavanjima u sindikatu.

Po već ustaljenoj shemi hapšenju je prethodila medijska priprema kroz režimske tabloide, onda je i ministar Miloš Vučević izjavio da bi on ukinuo sindikat u vojsci.

Printscreen

Neki sudija od integriteta oslobodio je Antića jer nije našao elemente za zadržavanje. Onda se hor svinjskih glava pod šapkama besno razgroktao, tužilac se žalio i Antić ja vraćen iza rešetaka.

Nepotpisani podrepaški pamflet objavljen u Politici, listu sa najdužom istorijom udvorištva na Balkanu otkriva šta je plan i to kroz formulaciju “Antić samoproklamovani predsednik sindikata” – da se izabere novo rukovodstvo. Ono podobno, čijeg će predsednika da oktroiše Đuro Jovanić Kutlača, šef VBA.

Od upravnika restorana u Somboru do vrha VBA džinovskim koracima Aleksandra Vučića kome je bio ađutant dok je ovaj ministrovao odbranom.

Heroj naprednjačke borbe i simbol napredovanja koji pokazuje da i takav oficir ako je dovoljno razgiban da tako dobro savije kičmu može za rekordno vreme da bude nekoliko puta vanredno unapređen te da za manje od decenije pređe put od kapetana do general majora, dok njegove kolege nose jedan čin i po 15 godina. Alal ti kazan, Kutlačo!

Foto: Ministarstvo odbrane

Čime li je taj zadužio Srbiju da mu se protivno propisima, tek što je stekao čin brigadnog generala, kao samcu, dodeli trosoban stan od 100 kvadrata? Koje herojskoj delo ga ja kvalifikovalo za napredovanje na raketni pogon? Da nije možda nošenje tašne Aleksandra Vučića po Emiratima? Sve ovo je Antić iznosio na videlo.

Inače, kako su ranije objasnili u Vojnom sindikatu Srbije stanovi iz fonda Vojske kreditiraju se preko „Srpske banke“. Kako je NIN ranije pisao, upravo je general Jovanić bio predsednik upravnog odbora te institucije, koja je„Krušiku“ odobravala kredite dok su mu privatni trgovci oružjemdugovali novac. Sindikat je apelovao da je u sukobu interesa, nedugo potom se povukao.

Ako vam nije dovoljna ova sprega VBA, režimski taboidi, vazdarežimska Politika, MUP, pravosuđe onda da vidimo šta se to Antiću stavlja na teret.

Prvo su morem materijala pokušali da zamute činjenicu da dela nema. Advokati kažu da krivičnu prijavu te dužine još nisu videli.

Proneveru pronalaze u klasičnoj sindikalnoj delatnosti – isplati solidarne pomoći članovima sindikata, davanju pozajmica, omogućavanju nabavljanja telefona za sebe i članove svojih porodica.

To rade i drugi sindikati u državi, ali verovatno ne drmaju kavez vrhuški Ministarstva odbrane koju, sa sve svojim nepočinstvima štiti Vojnobezbednosna agencija. Osinjak u koji je retko ko i pecnuo, a Novica ih je drmao svakodnevno. Kako oni njega, tako i on njih, resursima koje je imao na raspolaganju – nepokolebljivost, integritet i pre svega cohones.

A što su ga uhapsili, sem da ga ućutkaju? Pa da pokažu da i vi možete da prođete kao on.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare