RTS – Javni servis siromašnog vlasnika skupih vina, skup psihopata – RTS rukovodstvo i pismo tragikomičnom Boletu Gandiju

Kakav ti je RTS takav ti je život

Antikvarijat SANU početkom dvehiljaditih. Kupujem Orvelovu ,,Životinjsku farmu“ – pozajmljuju od mene i ,,elegantno“ ne vraćaju. Prodavac se smeje i kaže da svi čuju: ,,BrateEe, daj onaj tvoj kukuriku!“ ,,Turbo?“ – pitam i ne čekajući odgovor vezem masne stihove turbaća bez gaća. Smeh da odradim, furam na TV…

RTS - Javni servis siromašnog vlasnika skupih vina, skup psihopata - RTS rukovodstvo, i pismo tragikomičnom Boletu Gandiju
Piše: Danko B. Marin

Međutim ultra fini ljudi su tražili moje haiku stihove. Nisu hteli već odrecitovana turbo mačisička kukurikanja od kojih sam navikao da punim čaše lozovačom, prostore smehom.

Odradim i haiku recitovanja uz haibune, priče o nastanku pesama. Ide zadovoljstvo kao posle kukurikanja najmasnijih turbo pesmaja – prodavci i kupci se uključili, milina…

Nekoliko knjiga kupim vrlo povoljno, srećan napolje izađem (baš je divan taj divni Beograd) i jurnjava (baš su neurotični ti neurotizovani Beograđani) na ,,moju“ sremsku stranu do BK TV bar dve, tri sreće žurno da ugrabim. Lepo je jutro krenulo, snimaće moju jutarnju svežinu za noćnu emisiju. Izgleda da nas laže ta opsenarska zaBluda-zaLUDA zvana televizija?

Ljudski TV faktor upoznah zabranom muzikalija u kojima sam bio glavni glumac. Klip u točkove video klipa (kažemo i spot) staviše rokerima i meni zbog ,,džointa“ koji sam dimio posle vožnje sa lepojkom. O-Kej seksi manekenka, žuti oldtajmer ali sportska TV nije dozvolila propagiranje marihuanisanja. Vođa benda je govorio da glumac ne duvani filter cigarete, mota crni dram ali…

Šef benda se okrenuo zapadu – ,,Renome“ Bijeljina i sve bez problema ode renomirano po BiH, Republici Srpskoj.

Da se gledalo video sam ,,poznat“ tokom nekih putovnja. I da se ne lažemo, prijalo je sujeti kad te svi u autobusu poznaju i šapatom komentarišu.

,,Amazon“ je kasnije sve otkupio. Biznis lupio cenu. Gledanje dovoljno košta da se gubi volja zbog cene gledanja mene. Bend se davno raspao, šef benda je ušao u jednu enciklopediju, ne voli ni on da se seća elektrike ,,za lovu“- ona podseća rokerčinu da nije potpisivao ugovore.

Aaaaa da, o TV ličnom iskustvu dodatno nešto reći…

Imam još za uvod bez laži, meni je skrivena kamera bila veoma otkrivena:,,BrateEee, žena deca kao da ne znaš? Plizzzz da odradimo, Bogu hvala da sam tebe (budalu) sreo!“ Bio sam ,,spontani“ prolaznik uhvaćen ,,skrivenom“ kamerom nekoliko nespontanih puta. BrateeEe, žena, deca, ljubavnica, Ujedinjene nacije, kladionica, ubi me prevarna ekipa na pokeru,…

Da, ja sam vrlo neozbiljan tip i zato nikad nisam bio na državnoj televiziji, lažem (!) – bio sam u ,,Dnevniku 2“ u nasilju zbog politike ali nepotpisan.

Uspesi mojih pesama su isto tako nebitni. Inostrani su i treba ih zaboraviti, prava OZBILJANA fora su domaći namešteni konkursi verbalističkih egzibicionizama. Podizanju moje ozbiljnosti ne pomaže ni odbijanje svake mogućnosti rijalitisanja.

Baš zato sam zaista povređen zbog RTS zaista OZBILJNOG pisma Bošku Obradoviću.

Uvređen ne zbog tragikomičnog Boška i njegove metamorfoze od agresivnog Šešelja u gladno-žednog Tomu Ašova Gandija. Ne zbog ignorisanja ocvalog anahronog postjapija, nego zbog poražavajućih principa državne televizije!

Njuznetovci paklenu zloću zlog duha TV (ne)vremena sjajno obradiše. Za mene neozbiljnog su zaista preteške reči da bih imao humoristički pristup.

,,Ako bi Radio televizija Srbije pristala na vaš zahtev, taj presedan bi sutra mogao da postane pravilo jer bi sa puno prava svoj sat programa mogla da traži samohrana majka čija su deca gladna i bosa“ – cinično nam pokazuje svoju bolest RTS! Rukovodstvo nastavlja spisak po njega nepodobnih. Javni servis izuzeće ih od TV pretplate?

Društvo plaća i taj njihov sociopatski cinizam shvataju li to rukovodioci poremećenici?

Nije pismo pisano bez primitivne, podmukle rajetinske lukavosti. Suviše glup je bio prethodni idol kom se nekad zvanično RTSovci klanjahu. Bilo je zaista jadno slušati glupavog Borisa Tadića kad pita žrtve poplava u Trgovištu da li su kokoške na sedativima, zato je nebeski (pakleni) dar novi mesija, egomanični građanističko-nacionalni republikanski car! Mister Idealni za rajetinsko podguzavanje dolazi iz anglo GMOvljive retorte. Desničar, po potrebi levičar čekista, ministar prosjak, ratno-krizni profiter koji ima plaćen porez na ekstraprofit, nesrećnik kom bi on danas oduzimao nekretnine zbog neplaćenih računa ali i decu od tako neodgovorne spodobe kao što je on!

Ne moram pominjati ime jadnog ,,od gladi“ umirućeg sirotana vlasnika plaćenog ekstraprofita od 48.500 evra, ,,Infostanovog“ dužnika i posednika odsečenih žica fiksnog telefona: ,,Telekom Srbija“ mu ih odseca zbog petnaest meseci neplaćanja i neplaćenog duga od 150.758 dinara.

Javni servis tog siromašnog vlasnika skupih vina uvek elitnog političara svakodnevno satima hvali. Ne moram mu ime pominjati: danke RTS – Danko! Rešio podmetnuti baja iz anglo retorte njima sve moralne probleme, nekome je zaista mesija!

Natčovečanski Angli ga oktroisali – ćut’ bre niža raso, prema Anglima smo svi servilni obzirom na bezobzirnu medijsku dresuru. Podrazumeva se da smo na njihovoj&našoj lestvici socijalnog darvinizma nekoliko lestvica ispod Angla. Ekstraprofiterskog sirotana je pomogao do tada neprikosnoveni Boris Tadić, ogroman trud uložio je i koordinator svih obaveštajnih službi Miki Rakić (ne)čovek od poverenja totalitarne ,,demokratske“ Demokratske stranke.

Mister Idealni idealno laže, obećava ukidanje RTS pretplate da bi po osvajanju vlasti uveo ,,nije šija, nego vrat“ varijantu. Minhauzen na poslu je težak poremećaj pri kom Minhauzen okruženju stvara probleme da bi bio izbavitelj od stvorenih problema, dobio aplauz od okruženja koje je okužio.

Uz pomoć RTS videsmo šta je uradio oko TV pretplate, penzija prevarenih penzionera,..

Išao sam u zgubidansku srednju školu i njeni udžbenici psihologije su dovoljni da se vidi svet narcisoidnih sadista prvo tupog Borisa Tadića i sad ovog inteligentnijeg, lukavog novobeogradskog Čipuljićana.

Narcisoidnim sadizmom i SADizmom okupatora se uz pomoć RTS predugo trese jadna SrPija u beskrajnom (lažnom?) očekivanju slobodne Srbije.

Javni servis na usluzi poremećenicima se izveštio, postao je pravi veštac u prljavom poslu zagađenja javnosti.

Narcisi moraju biti okruženi konzumentima (podguzijama, muvama govnarama) ,,bilo u fizičkom smislu riječi, ili da su njihove samonametnute aktivnosti, smjernice, odredbe, upute, da kažemo i nedvosmislene naredbe stalno prisutne kao jedine determinante društvenog života šire ili uže zajednice“– N. Filipović. ,,Moraju biti u centru svakodnevne pažnje zbog toga što se narcisoidne osobe veoma često nameću kao lideri, odnosno nezamjenljive alfe i omega neke društvene zajednice“– N.Filipović.

Uverismo se da je uspešno odradio RTS posao sa ,,nesmenjivim“ Tadićem, radi sad i sa socijalizovanim sociopatom poznatim vođom huligana.

Tragikomični Boško Obradović bio je neuspešni nasilni ,,novi Šešelj“, videsmo stilisti mu dali drugu ulogu. Štrajk glađu ga gandizuje na domaći način, usmerava ka čuvenom štrajkaču glađu-žeđu-pameću Gandiju Tomi Ašovu.

Štrajk ili post?

RTS - Javni servis siromašnog vlasnika skupih vina, skup psihopata - RTS rukovodstvo, i pismo tragikomičnom Boletu Gandiju
Printscreen

Vrh SPC se angažuje da debelog Gandija Tomu svetog Ašova Bajčetinskog izbavi od ,,smrti“ dijetom pošto je prethodno jedva preživeo sedenje na stiroporu. Patrijarh Irinej dobija montipajtonovsku sprdačinu od njuznetovskih šaljivdžija – ,,Irinej nije dobio blagoslov od Vučića“ da…

,,Najpametnije što je uradio to je što je počeo štrajk glađu, jer se tu smirio da razmisli o svemu“ – reče o Bošku patrijarh SPC koji je protiv štrajkovanja glađu zato što to nije hrišćanski.

RTS ima slične komentare uz spinovanja puna osvetoljubivosti što naravno nije hrišćanski ali oni odavno i ne znaju šta je hrišćanstvo, pravoslavlje, svetosavlje. Plaća ih njuejdžerska beskonfiktna država? Onda ime firme treba da se promeni u RTNj, Radio-televizija Njuejdžerije.

Kilavo pismo Bošku Obradoviću 18 intelektualaca je sramota za sebe, liči na Kaletove (Kale – od javnosti priznat za gospodara svemira) preporuke: ,,Jedi buraniju brateEee!“

RTS - Javni servis siromašnog vlasnika skupih vina, skup psihopata - RTS rukovodstvo, i pismo tragikomičnom Boletu Gandiju
Kale – gospodar svemira

Zašto bar jedan dan nisu seli da štrajkuju glađu sa Obradovićem, poste moleći se?

RTS pismo je glavni problem, ono ostaje za istoriju medija usled zaista zastrašujućeg pominjanja samohrane majke kojoj su bosa deca gladna – jasno se vidi: RTS rukovodstvo je skup psihopata.

Učestvovali su RTSmrdoši u neoliberalnoj prevari deindustrijalizacije, razbijanju institucija, višestrukom pljačkanju, kulturnom srozavanju građana, strateškom uništenju zdravstva, podizanju poremećenika na mesijanske nivoe i sad ovo!?

Njihovo pismo nas brani od nesreća, huligan mesija proglasio ,,zlatno doba“ postali smo mladi Sidarta Gautama.

Živimo život plemića kom tata ne dozvoljava da vidi stvarni život van zidova dvorca. Vešto od TV veštaca jesmo izmanipulisani ali nismo mladi Sidarta, bačeni smo u društvenu regresiju!

Rusija se distancira od nas jetko komentarišući da smo u nekom eksperimentu. Rusi ne žele medijski moćno da se umešaju. Svetska imperija vidi uspešan psihološki rat protiv nas, vidi udaljavanje stanovništva od svrsishodnog aktivnog uključenja u životnu borbu. U realnosti imamo regresiju, dejstvuje primitivni odbrambeni mehanizam izbegavanja stvarnih neprijatnih dela, ponašanja, misli, osećanja. Regresijom se vraćamo ranijem stadijumu razvoja, lično piškamo bebeći u krevet, ne izlazimo iz njega uplašeni,…

U ovoj društvenoj regresiji smo ,,nemoćne bebironije“ što slušaju beskrajno TV baronisanje povremeno mucajući na društvenom mrežama ,,Tito,Tito“ – njareći se infantilno za izgubljenim rajem.

I vređamo se teško pri podsećanju da je ,,raj“ bila militaristička ekspanzivna tvorevina!

Ne stižu ni da se zacele rane od Drugog svetskog rata, a šumski maršal (Viktor Bubanj je posle odlikovan) obara i spušta avione Sjedinjenih Država, minira albanske teritorijalne vode i na dva britanska razarača ubija 44 mornara,…

Umešanost u trgovinu oružjem sa Trećim svetom donosi zaradu u desetinama (ondašnjih!!!) milijardi dolara,…

Time žele da se bave ovi sentimentalno dementni izlapetisi, to bi da rade ove ,,partizanke“ što se od pionirskih godina šminkaju i femiše sekapersirane od kojih su muževnije majke koje su ih rodile?

RTS - Javni servis siromašnog vlasnika skupih vina, skup psihopata - RTS rukovodstvo, i pismo tragikomičnom Boletu Gandiju
Printscreen/ N1

Boškilence je prekinuo štrajk posle 11 dana. On izjavljuje da je zadovoljan postignutim, hvala mu zbog pisma rukovodstva RTS. Zbog horor pisma mogu biti zadovoljni građani Srbije. Pokazalo nam je pisanije rukovodilaca njihovu etičku autističnost, moralnu zaprljanost glavnog medijskog toka i pozvalo javnost Srbije na čišćenje đubreta bez odlaganja. Javni servis je zreo za ,,New Age“ državu, njegovi šefovi tamo neka odu imaju preporuku. Faktor su nestabilnosti ovde!

,,Um je sve. Šta mislimo to i postajemo“- govori prosvetljeni Sidarta Gautama posle prosvetljenja ,,budan“ i zato nazvan Buda. Pre prosvetljenosti i budnosti okružen zidovima dvorca plemić Sidarta ne zna za patnju! Uljuljkan u raskoš nije video stare, bolesne, napaćene i mrtve, nije znao za postojanje starosti, bolesti, smrti i patnje.

Zadebiljeni RTS misli da nas je sve zaslepio i da zlato ,,zlatnog doba“ tako snažno sija? Javni servis nam truje živote, održava privid demokratije, postojanja politički organizovane opozicije, kulture u državi vođenoj autokratski od strane huligana ali budni smo, prosvetljeni svi vidimo nepoštovanje Ustava R. Srbije!

Udbaširajuća bitanga Tijanić nam je pretio potomstvom koje će ličiti na turbaljku Cecu Ražnatović ako ne bude RTS reketa stanovništva Srbije, a dobismo nešto mnogo gore! ,,Šef“ je šegrtsko obraćanje premijerke Ane Brnabić predsedniku Srbije!?

,,Jedanaest zaključaka za 11 dana razmišljanja štrajka glađu“ – Srbiji prenose ,,Dveri“ uz konstataciju da štrajk nije bio štrajk.

,,Za 11 dana strogog posta na stepeništu“ – u nastavku zvanično objavljenog teksta ,,Dveri“ menjaju štrajk u post. Nego, gde je pričest ako je post?

Citatima (po)kazah dovoljno o štrajku postom kakav politikantski rijaliti imamo umesto politike u Srbiji.

Svi zadovoljni ulazimo u letnju postkoroninu lažnoizbornu terevenku. Rukovodstvo RTS dokazalo je slepu vernost režimu, Boškile se ,,prosvetlio“ sevajućim blicevima novinara, videsmo i da patrijarh SPC nije raspoložen za teokratiju uz pomoć ,,Dveri“!

Dakle, smešne su pretnje debelog crvenog vojvode od De-Be, bezbedni smo – neće biti skoro teokratisanja. Našu jednopartijsku vlast niko ne ugrožava. U stanju EUforije EU birokrate nas pozivaju na slobodne izbore zbog stabilne srpske stabilokratije. SADistan zadovoljno ćuti. Na gubitku je Srbija ali…

Specijalni rat se vodi svim sredstvima protiv nas, njegovo bitno sredstvo svi plaćamo da ubija životnost Srbije. To je RTS. Ponovo zaista hvala njegovom rukovodstvu što je pismom Bošku Obradoviću svima pokazalo meru svoje poremećenosti!

Javni servis ima čuvenu trulu jabuku, njom od vrha prvo kvari svoj kolektiv. Odvratni antinovinar žuti Buljke se uklanja polako, ostaje da zagađuje kolektiv njemu ravan Nenad Lj. Stefanović urednik informativnog programa. On nastavlja uništavanje ,,Životinjskom farmom“ Orvelovom i RTSovom. Idealno se sve poklopilo u slugeranjstvu najrigidnijem Miloševićevom cenzoru Aleksandru Vučiću.

Nenad ne izNENAĐUJE pljuvanjem profesije. Nije mu teško kad nije novinar.

Vidimo i da se NVO ekipe ne bune zbog udvorištva narcisoidnom sadisti ali i SADisti!

Zaista besprekorno funkcioniše raj osrednjaka i partijskih ludaka u gebelsiranom medijskom oklopu na sramotu građana Srbije ali i svetsku.

Svetsku?

Fan SNSendvičizma ,,Glas Amerike“ ipak prenosi neafirmativno reagovanje politikologa, ekonomiste i pisca F. Fukujame. Pominje se zlo ,,autoritarnih tendencija“ u Srbiji. Znalački se akcentuje ,,Fridom hausova“ konstatacija o padu slobode medija. Da li je Radio-televizije Srbije odgovorni glavni tok? Ipak SAD sad ne zatvoriše u svoj javno-lični zamak žuti Buljke i novogebelsirajući Nenad Lj. Stefanović. Ima još…

,,Preko 400 svetskih intelektualaca, univerzitetskih profesora, filozofa i društvenih naučnika potpisali su apel podrške Institutu za filozofiju i društvenu teoriju (IFDT) Univerziteta u Beogradu, u njegovoj borbi za akademsku slobodu“ – O. Nikolić.

,,Neki od najčitanijih i najgledanijih, uključujući Politiku, Blic i RTS nisu smatrali da potpisi među kojima su neki od najuglednijih živih filozofa i naučnika poput Noama Čomskog, Džudit Batler, Jirgena Habermasa, Marte Nusbaum, Tome Piketija, Frensisa Fukujame, Žaka Ransijera, Nensi Frejzer i mnogih drugih, zavređuju da se pojave među njihovim vestima“ – nastavlja Olga Nikolić pokazujući nam kako poltronsko bedno podilaženje u stvari ruši onog kom se potčovečanski podilazi.

Nema spektakularnih eksplozija, najefikasnije rušenje će obaviti implozija poremećenog sistema u kom je RTS presudni faktor.

Odradili su tako i prethodnog narcisoida Bo-Tu tupsona.

RTS - Javni servis siromašnog vlasnika skupih vina, skup psihopata - RTS rukovodstvo, i pismo tragikomičnom Boletu Gandiju
Ilustracija, Privatna arhiva, Printscreen

Javni servis je pismom Šešeljugi Gandiju Obradoviću pokazao ekstremnu dozu degeneracije – blaženi to videsmo: javno! ,,Životinjska farma“ Orvelova i one ,,naše“ na uzgrednim TV kanalima traju ali je nedopustiva sociopatski perfidna RTS-ova.

Orvelijanski svet se ne može izbeći u Srbiji usled velikobratske okupacije od stručnih i moćnih međunarodnih faktora i beskrajno hvala RTS rukovodstvu što se i pred našim okupatorima pokazaše kao njihova gadarija.

Ne smemo gubiti nadu u boljitak ali kroz neprestanu borbu – njen skromni deo je kolumna. Nismo poraženi kao pojedinci, stavljeni su nam virtuelni okovi, sirotinja smo evropska, jeste okupaCIA svuda prisutna ali defektni rukovodioci otvoriše prostor za promene koje će doći kad-tad!

Uvrediše i glavne svoje šefove njuejdžerskom beskonfliktnošću, smena će doći i bez ,,demokratskih“ izbora.

Strašno su uzdrmali gaulajtera Vučića, izbornu SNS kampanju ,,Za našu decu“ mu srozaše ispod nivoa ,,Za našu Cecu“ Ražnatović.

Žao mi je što si leš Tijaniću i što ne vidiš produkt reketa.

Javnost Srbije se mobilisala bez partijskih, obrazovnih, verskih podela i zbog uklanjanja dela Desanke Maksimović iz srednjih škola idu ponovo pisma, potpisi literarne elite, dignuto javno mnenje divan je dokaz da nismo mrtvo društvo ,,New Age“ zombiranih kapitulanata.

Streljanje mrtve pesnikinje nikad neće proći.

Svako od nas neka se svojim korakom, ma koliko malim, bori za milimetar slobode.

Meni je ponovo ukradena (ili ,,zaboravljena“) Orvelova knjiga i šta mislite: da li je to urađeno zbog želje za dodatnom moronizacijom rijalitijem ,,Životinjska farma“? Sigurno ne. Pozdravljam i taj sitni lopovski korak zbog težnje, želje za intelektualnim izbavljenjem od mejnstrimerske kancerogene svakodnevice.

Jedan moj maleni poetski korak 5-7-5 klasične haiku metrike (po rečima brata iz SANU antikvarijata ,,kukuriku“) bio je spas od samoubistva za mladu ženu, majku dvoje dece. Psihijatarkinja je kasnije rekla da je ženi pesma oborila, razorila težak oklop sredinske neuroze.

Ima naše društvo zlokobne RTS neurotske okove. No, već idemo svako svojim korakom i napretka će biti. Dolaze nam izbori i politički ,,izbor“ ali treba se strateški izboriti da nam izbor ne bude sadašnje RTS rukovodstvo, nego majka sa decom ,,čija su deca gladna i bosa“ (citiram!) i razbijanje informativne sociopatske manipulacije, izlazak društava iz društvene regresije.

Poetska buna Srbije je nezadrživo pobedonosno krenula i pobedismo upornom borbom za poeziju Desanke Maksimović u srednjoj školi.

Zaista zdravo jezgro postoji u namučenoj Srbiji, stići će se i do poboljšanja glavnog toka govnjive televizije.

Ubica srpske knjige, lupetajući filozof iz Šilerove slao je u crkvu svakog kome je do morala i terao takve iz politike, RTS nije politika – merilo je našeg dostojanstva gledali programe Radio-televizije Srbije ili ne.

POST SCRIPTUM Ko nema vremena za čitanje teksta, dovoljno je naslov da pročita: delajmo!

Danko B. Marin

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare