Vladan Vukosavljević: Kraj detinjstva

Izvor:
Politički.rs

Preuzeto sa Fejsbuk stranice Vladana Vukosavljevića

Nikakav Temeljni ugovor, za SPC iole prihvatljiv, neće nikada biti potpisan u CG.

Piše: Vladan Vukosavljević, Foto: YouTube

Cilj naših političkih neprijatelja je potiskivanje i brisanje srpske istorije iz Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, BiH, pa i iz Vojvodine i sa KiM, dakle sa skoro celog srpskog kulturnog prostora, a ne njeno poštovanje i očuvanje u datim političkim okolnostima na Balkanu.

Na delu je osnaženi stari projekat suzbijanja nacionalnih, privrednih i kulturnoistorijskih interesa srpskog naroda u tesan rezervatski prostor doline Morave, između Drine i Timoka, davljenje Republike Srpske i komadanje Srbije uz zatiranje srpstva gde god i koliko god je više moguće. Davnašnja težnja Beča i Vatikana, ponovo rođena i nasilno sprovođena od devedesetih godina prošlog veka oružjem i politikom SAD i EU, dobija novi i jači zamah. Srpski narod, iscrpljen istorijom i nasilnim mentalnim inženjeringom domaćeg i stranog medijskog đubreta, s razlogom razočaran nedoraslim političarima i lošom državnom politikom, niti je spreman da se dolično suprotstavi ovom procesu niti je spreman da ga prihvati i pomiri se s njim. Uhvaćeni smo u bolnom raskoraku.

Priznavanjem autokefalnosti raskolničke MPC, SPC je pokazala veliku slabost i kolabirala je, na opštu bruku, pred mutnim i štetnim političkim pritiscima iz zemlje i iz inostranstva.

Time je značajno oslabila i dovela u pitanje svoju ulogu čuvara duhovnog i kulturnoistorijskog identiteta i baštine srpskog naroda . Ova generacija velikodostojnika naše crkve ne uliva više nadu da SPC, do daljeg, može imati makar i skromnu, tradicionalno stožernu ulogu u nacionalnim i državnim pitanjima od opšteg značaja.

To će se vremenom verovatno menjati nabolje, ali za sada je nažalost ovako.

Posle svih teških i opasnih zabluda dvadesetog veka, koje su za posledicu imale skoro potpuno fizičko uništenje i značajno oštećenje životodavnog kulturnoistorijskog i identitetskog obrasca, srpski narod došao je do kraja svog detinjstva.

Vreme je za trezvena promišljanja i mudre odluke o budućem trajanju i napretku.

Putem u smrtonosni zagrljaj starih dušmana sa Zapada ili uskom stazom u rizično kretanje pod okrilje i u savezništvo sa svojim jedinim velikim istorijskim zaštitnikom i prijateljem i njegovim novim moćnim savezom koji se pomalja na istoku.

Izbor puta će opredeliti našu sudbinu u budućnosti. Tegoban i neizvestan opstanak u istoriji ili siguran nestanak iz nje.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

3 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Darinka
Darinka
24 dani pre

Gospodine, izgleda da pogrešno koristite metaforu detinjstva. Dete nije obavezno nezrelo. Ima mnogo nezrelih odraslih koji se ponašaju neodgovorno, razmaženo i zahtevno. Mislim da su takva vaša očekivanja od crkve. Kakva god nam crkva bila, ne daje ona spasenje narodu. Svako spašava sebe, svoj duh i dušu, crkva je samo institucija.Ali lenji duhom, inertni i duhovno nedorasli uvek bacaju krivicu na drugog, čime za svoj put sa sebe skidaju odgovornost. To je prava nedoraslost. Dok su deca uglavnom iskrena, čista i poštena.Ako je naš narod takav, a jeste, sam će se spasti kao mnogo puta do sada. Radom,čestitošću, iskrenošću i poštovanem prema sebi i drugom.

sakura
sakura
24 dani pre

mnogo, brate, mračite, jadna vaša okolina, širite toksine, više uvažavajte Crkvu, u ljubavi je odgovor

Garincha
Garincha
22 dani pre

Šta je cilj ovog čoveka, da deli packe SPC i “prosvećuje” narod? Pa nije narod toliko glup da ne shvata da postoje debeli razlozi. A pristup uvek isti, od samosažaljenja do osude i nazad. Ponavlja se i dosadno je.Neproduktivno kritizerstvo besposlene osobe. A i mi nismo bolji kad traćimo vreme čitajući beskrvne pamflete