Bugarska crkva traži otkazivanje gej parade; Đorđević: Naš Porfirije oduševljen što je Čale Brnaba predsednik Vlade

Izvor:
Politički.rs, Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs, Printscreen

Sveti Sinod Bugarske Crkve apelovao je na vlasti u Sofiji sa zahtevom da otkaže „Paradu ponosa“ 18. juna 2022. godine.

Foto: https://bg-patriarshia.bg/

Sveti Sinod Bugarske Pravoslavne Crkve je 16. juna 2022. godine objavio na svom sajtu zvaničan apel povodom predstojeće gej parade u Sofiji.

„Sveti Sinod naše maternje Pravoslavne Crkve kategorički izražava svoje negodovanje i neslaganje, protivi se organizaciji i održavanju gej parade 18. juna u našoj dragoj prestonici Sofiji“, navodi se u saopštenju.

BPC „snažno potvrđuje da je homoseksualno ponašanje potpuno svesna i grešna promena od Boga datog rodnog identiteta“, a seksualna orijentacija nije stvar izbora, već ustanovljena činjenica, kako Sveto pismo svedoči.

Pastiri BPC su zabrinuti da se u bugarskom društvu „povećava percepcija homoseksualnih činova kao nečeg normalnog, pa čak i prirodnog među mladima“.

„Telesno opštenje osoba istog pola je neprirodno i nije svojstveno ljudskoj prirodi“, navodi se u apelu i ističe da Pravoslavna Crkva ne može da nađe opravdanje za takve postupke i odnose.

Pravoslavna Crkva poštuje slobodnu volju čoveka, ali kategorički podržava moralne istine, ne podlegavši uticaju sila, mode i sujete vremena, saopštila je BPC.

Sveti Sinod je izrazio posebnu zabrinutost što će tokom gej parade deca biti posmatrači, pa i učesnici ovog događaja.

„Pozivamo sve odgovorne institucije da učine sve što je u njihovoj moći da zaustave ovaj čin pomračenja razuma“, obratio se Sveti Sinod vlastima Sofije.

Lider pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević, kratko je prokomentarisao za Politički.rs odluku Bugarske pravoslavne crkve da zahteva od bugarske Vlade otkazivanje tzv. Parade ponosa.

Foto: Pokret Oslobođenje

Patrijarh Porfirije je prvi iz SPC koji je prišao Čaletu Brnabi i čestitao izbor, i izrazio oduševljenje time što je izabrana za predsednika Vlade Srbije. Misli li neko da on sme ili hoće da od izdajnika Vučića zatraži otkazivanje Europrajda? Znam čoveka“, prokomentarisao je, ozlojeđen ćutanjem SPC, lider Oslobođenja.

Inače, Mlađan Đorđević je jedini političar u Srbiji koji već danima ukazuje na pogubnost održavanja Europrajda u Beogradu, i sa moralnig i sa zdravstvenog aspekta, i proziva samoprozvane patriote, kao i kako on kaže “autokefalnog Porfirija”, Sabor i Sinod za nečinjenje ili podržavanje gej parade.

Dok je nama Miloša padobranca, Boškića, Mice Zavetnice, Vuka Jeremića, naprednog prof Kovića, Đuke Bizona, Palme uglja, Nenada Popovića-Minela, Hepi Bokana, Šešelja,Marijana Rističevića, autokefalnog Porfirija i Sabora SPC -Europrajda biti neće.“, oglasio se Đorđević danas ironičnom objavom na Tviteru.

Potom je prokomentarisao i vest o pojavi “majmunskih boginja u Srbiji”:

“Eto, sve je spremno za Evroprajd i dolazak stotina hiljada spodoba u Beograd i okolinu.”

Podsetimo, Bugarska je jedna od država koja nije potpisala Instanbulsku konvenciju o zaštiti LGBT osoba, za razliku od Srbije koja je taj dokument potpisala, pretpostavlja se najviše zbog samih afiniteta ogromne većine činioca vlasti u Srbiji.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare