Dačić i Braunović kao poslednja odbrana Kosmeta i Republike Srpske

Izvor:
Politički.rs

Prethodnih dana, od dana raspisivanja parlamentarnih izbora, svedoci smo brutalnih napada režimskih tabloida, među kojima najviše prednjači Kurir, na predsednika Udruženja “Naša Drina” i v.d.  direktora Srbijašuma Igora Braunovića.

Svakodnevno se štancuju tekstovi prepuni neistina i insinuacija, sa svedočenjem anonimnih izvora, sa dokazima poput “reko mi jedan čovek” ili “Perin brat Žika ima komšiju Miku, e pa njegov šurak zna čoveka koji video ali nije baš siguran” i slično.

Ovoga puta se ne radi o klasičnim reketaškim tekstovima, po kojima se najčešće ogleda Kurirovo “istraživačko novinarstvo” (napadamo ga dok ne plati), radi se o ozbiljnom pokušaju Srpske napredne stranke da blaćenjem i eventualnim marginalizovanjem Igora Braunovića, umanji uspeh  izborne liste Ivice Dačića i Socijalističke partije Srbije, na kojoj se Braunović i “Naša Drina” nalaze.

Jasno je da će vlast posle izbora činiti SNS, Stranka vojvođanskih Mađare i SPS pa je sad potrebno, pošto se bez socijalista ne može, bar da im se umanji pregovarački kapacitet.

I jasno je da naprednjaci žele da se među svojim biračima predstave kao jedini zaštitnici Srbije, srpstva, Kosova i Metohije i Republike Srpske a Ivica Dačić i Igor Braunović im tu sliku kvare.

Printscreen

Dačić, bez ikakve namere, igranku kvari kao iskusni i verovatno najmudriji političar koga danas imamo. Političar koji tačno zna gde su crvene linije u odbrani nacionalnih interesa, koji ne potpisuje podmetnute papire, koji ne sedi na hoklici i koji zna kad treba da se pozove i oglasi povodom tih crvenih linija, pa makar pored njega bili Lavrov, Putin, Tramp ili Bajden. Dačić će i otpevati po neku pesmu, progutaće podsmehe i koalicionih partnera i maliciozne  opozicije, ali će namaknuti za Srbiju ono što je potrebno i što je moguće, a i što je za mnoge nemoguće.

Ovde se jedan drugi političar stalno poziva na Miloša Obrenovića i njegovu oštroumnost, međutim, daleko je on od Miloša po oštroumnosti, možda su slični po nekim drugim srvarima, Kodžu Miloša i njegovu visprenost i srčanost, danas  vidimo u Ivici Dačiću, ma kako to pretenciozno zvučalo.

 

Igor Braunović je političar sa drugim manirima. Braunović je ratnik 549. motorizovane brigade pod komandom legendarnog generala Božidara Delića, odlikovan Ratničkim krstom za učešće u ratnim dejstvima, dokazani patriota, čovek protiv koga, zbog učešća u septembarskim barikadama na Kosovu i Metohiji, tzv. država Kosovo i njeno tzv. Specijalno tužilaštvo vodi postupak zbog narušavanja poretka te tvorevine, nosilac  je Hilandarske spomenice i Spomenice 549. motorizovane brigade Car Dušan Silni , unapređen je u čin srpskog vojvode uz blagoslov Srpske pravoslavne crkve, privrednik je koji vodi jedno od najvećih javnih preduzeća više od decenije, i ono što najviše muči napredne radikale u Armanijevim odelima, Braunović je najzaslužniji za postavljanje spomenika i otvaranje spomen-kuće đenerali Draži Mihailoviću u Beogradu.

Zar pored tolikih novoradikalsko-četničkih vojvoda da jedan Braunović vrati đenerala Dražu u Beograd? I još da poziva na svesrpsko pomirenje i ujedinjenje pored njih, od službi domaćih i stranih postavljenih? E to ne može!

Čak mu bivši radikali sa egzotičnim nadimcima prete i hapšenjem jer, osim Draži, Braunović je podigao u Moskvi spomenik i Slobodanu Miloševiću, a poznato je da su posle Slobine smrti mnogi njegovi poštovaoci počeli da glasaju za SNS. I sad Braunović treba to biračko telo da im preotme? Da pomiri srpske četnike i partizane? Ne može, dok je svađe među Srbima, dotle će udbaško-radikalski naprednjaci moći nesmetano da vladaju.

 

Smetaju Draža i Braunović ne samo naprednjacima kojima otkida dobar deo biračkog tela, smeta i takozvanoj provučićevoj desnici (Dveri, Zavetnici, Novi DSS…) koji su za sebe uzeli tapiju na patriotizam i nadaju se da će se, ako dobro prođu na izborima, naći i za njih neko mesto u Nemanjinoj 11. Čak im je Vučić pripomogao sredivši im slikanje sa Marijom Zaharovom u Skoplju. Možda će nekog da prevare da su rusofili.

Posebno su alergični na Dražu, Braunovića, Slobu i Dačića tzv. proevropska opozicija. I njima je potreban slab Dačić, socijalista je, levičar, zalaže se za socijalnu pravdu, a zna se da je Vilola rekla da samo oni mogu da budu levica i plus nikad se ne zna kad će im ambasadori možda izdejstvovati koje ministarstvo. Gaženje zakletve “ne sa naprednjacima” lako će se  objasniti proevropskim putem i interesima građana, građanki i LGBTQ+ manjina.

Braunović ne skriva svoje ciljeve: odbrana Srbije, odbrana Kosmeta i prisjedinjenje Republike Srpske i to otvoreno ponavlja i svesan je da ujeda za srce sve one koji se spremaju da proguraju tzv. francusko-nemački plan.

Smeta im jer znaju da preko naših leđa neće moći da prodaju Srbiju! Neće moći da prodaju Kosovo! Neće moći da ugase Republiku Srpsku!”, govori Braunović na skupovima i opominje one koji su spremni da izdaju.

I uvek na kraju svog govora, Braunović u Karađorevom maniru poruči:

“Sve za Srbiju – Kosmet ni za šta! Sve za Srbiju – Srpsku ni za šta!”

Nikad se do sada nije desilo da Srbija ima na jednom mestu one koji će da je pomire, ujedine i bez pokornosti predsetavljaju pred svetom. Nije se desilo da se na jednoj izbornoj listi nađu i partizani i četnici, diplomate i ratnici, Miloš i Karađorđe.

I samo u njih smo sigurni da neće da izdaju Kosmet I Srpsku.

I nikada do sad nije bilo lakše odabrati kome treba pružiti poverenje i za koga glasati.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare