Đilas demantovao gašenje SZS, najavio formiranje “Srpske opozicije”! Dunđer, Nogo, Petar Čelik?

Đilas demantovao gašenje SZS, najavio formiranje “Srpske opozicije”! Dunđer, Nogo, Petar Čelik?

Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde, demantovao je navode iz dnevnog lista “Danas”, koje je preneo i Politički.rs, u kojima se tvrdi kako je Savez za Srbiju ugašen.

Đilas demantovao gašenje SZS, najavio formiranje "Srpske opozicije"! Dunđer, Nogo, Petar Čelik?
Foto: savez-za-srbiju.rs

– U stilu Vučićevih tabloida pustili ste bez ikakve provere lažnu vest o gašenju Saveza za Srbiju. Naveli ste da je to urađeno na moj predlog. Ni jedna, ni druga tvrdnja apsolutno ne odgovaraju istini, napisao je Đilas na svom Tviter profilu

On je takođe na dodao, da je od prvog dana povratka u politiku, posvećen ideji ujedinjenja opozicije i da smatra da je to jedinstvo danas potrebnije nego ikada pre.

– U skladu sa tim predložio sam na sastanku da članice Saveza za Srbiju, zajedno sa drugim političkim organizacijama koje su bojkotovale izbore, kako onima koje funkcionišu na nacionalnom, tako i onima koje deluju na regionalnom i lokalnom nivou, formiraju Srpsku opoziciju. Takva ideja je dobila podršku članica Saveza za Srbiju i dogovorili smo se da je iznesemo pred ostale članice tzv. “bojkot opozicije” na sastanku koji je zakazan za sredu, kako onima koje funkcionišu na nacionalnom tako i onima onima koje deluju na regionalnom i lokalnom nivou, formiraju Srpsku opoziciju. Ideja je dobila podršku članica Saveza i dogovorili smo se da je iznesemo pred članice tzv. “bojkot opozicije” na sastanku zakazanom za sredu, napisao je Đilas na Tviteru

Prema njegovim rečima, samo široki front svih koji su iskreno posvećeni borbi protiv nedemokratskog i autoritarnog režima može dovesti do promena u Srbiji.

– Iznoseći netačne informacije nanosite štetu svima nama koji smo zbog borbe protiv mafijaškog režima konstantna meta napada svih propagandnih glasila koje uređuje i kontroliše Aleksandar Vučić”, rekao je Đilas u još jedanom od tvitova, prenosi Danas.

U srpskoj opoziciji se neguje lep narodni običaj da se skoro svakog meseca ujedinjuje, razjedinjuje, menjaju nazivi, odlazi, dolazi, isključuje, uključuje, pljuje pa liže… sve u svemu, jedna opšta zajebancija i veselje. 

Tako je sad Dragan Đilas najavio da će jedan savez opozicionih stranaka, koji se zove Savez za Srbiju, čiji je on jedan od osnivača i nesumnjivo čovek koji se pita za sve, uključiti u drugi savez, gde će opet on biti jedan od osnivača i naravno i dalje čovek koji će se pitati za sve. samo će se to čedo zvati “Srpska opozicija”.

Ono što nije jasno je, ko će se sve pridružiti toj Srpskoj opoziciji, kad su već skoro sve stranake i pokreti koji su bojkotovali izbore već članice Saveza za Srbiju?!

Preostale su jedino neke čudne družine koje su predvođene od strane Dušana Dunđera, Srđana Noga, Petra Čelika i još nekoliko medicini zanimljivih slučajeva pa ne možemo sve da ih pohvatamo.

Postavlja se opravdano pitanje, pošto drugi ne postoje,  da li je Dragan Đilas na njih mislio kad je spominjao one sa kojima će formirati “Srpsku opoziciju”, i hoće li će gore pomenuti prihvatiti Đilasov poziv, ako ga bude.

Naime, možda građani Srbije, pa samim tim i Dragan Đilas, nisu upoznati sa činjenicom da su neki od gore pomenutih već oborili Aleksandra Vučića, izabrali poslanike za republičku Skupštinu, samo se čekaju priznanja od strane SAD, Rusije, Kine i Nemačke koja samo što nisu stigla, i onda će svi naši problemi biti rešeni.

Do tada se prevratnici, odnosno nova vlast i njeni poštovaoci, okupljaju ispred zgrade  Skupštine Srbije, pričaju, vesele se, igraju, a boga mi, uskoro će i neko prasence i jagnjence da se okrene, samo da stigne prvo priznanje.

Đilas demantovao gašenje SZS, najavio formiranje "Srpske opozicije"! Dunđer, Nogo, Petar Čelik?
Pobedničko kolo

Jeste da su se u međuvremenu međusobno posvađali i razjebali al’ to ne ništa smeta činjenici da je Aleksandar Vučić srušen.

Draganu Đilasu je bolje da se ne blamira i da ne šalje poziv ovoj novoj, samo što nije priznatoj vlasti, jer će ga ‘ladno odjebati. Oni su već osvojili vlast i što bi se zamlaćivali s nekim Đilasom, kad će pre SAD, Rusija, Kina i Nemačka priznati Dunđera, Noga i ostale, nego što će Đilas sa svojom opozicijom uspeti da pobedi Aleksandra Vučića, ako u opšte i ima i ako je u opšte ikad i imao taj cilj.

Danas, Politicki.rs/ M. Milovanović

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare