Đorđević: Iza izmene Zakona o referendumu krije se predaja Kosmeta i ulazak u NATO

Izvor:
Politički.rs

IZMENE ZAKONA O REFERENDUMU DOKAZ LOŠIH NAMERA SNS

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević komentarisao je danas izmene Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, kojima se ukida obaveza izlaska 50% birača da bi referendum bio validan. Đorđević je istakao bojazan da se iza promena krije namera vlasti da “na silu” usvoji određene politike.

“To je pokazatelj loših namera koje SNS ima za budućnost Srbije. Oni dobro znaju da Srbi ne bi prihvatili brisanje preambule iz Ustava ili ulazak u NATO, zato će pokušati to da proguraju na mala vrata”, kaže lider Oslobođenja.

Đorđević je ocenio da se radi o stvaranju mehanizma za “prekrajanje većinske volje građana”. On objašnjava da se novim izmenama otvara mogućnost manipulacije.

“SNS može da izvede milion glasača kroz ucene, pretnje, podmićivanja i sistem sigurnih glasova i tako osigura da svaki predlog bude usvojen na referendumu”, dodaje Đorđević.

On je podsetio i da se najavljuje referendum u vezi projekta Rio Tinto, tj. otvaranja rudnika litijuma u Podrinju, oko kojeg postoje sporenja zbog očekivanog ekstremnog zagađenja životne sredine.

“Na ovaj način naprednjaci mogu da osiguraju otvaranje rudnika kroz namešteni referendum”, upozorava predsednik Oslobođenja i dodaje da Srbiju slično očekuje “i po pitanju Kosova i Metohije, i po pitanju ulaska u NATO”.

“Srbiji je već predočeno da je preambula Ustava problem i da će morati da se menja, a za to je neophodan referendum. Novim zakonom otvara se prostor da taj referendum prođe uprkos volji građana”, dodaje on.

Đorđević zaključuje da je važno da narod na svaku “opasnu inicijativu” reaguje pre svega izlaskom na ulice i građanskom neposlušnošću, i tako, prema njegovim rečima, spreči da takva pitanja “uopšte dođu do birališta”.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar