Đorđević: Na današnji dan osnovana NDH, dešavanja u Ukrajini dokaz su da je nacističko zlo večno

Izvor:
Politički.rs, Foto: privatna arhiva, Twitter

Na današnji dan 1941. godine osnovana je zločinačka Nezavisna država Hrvatska. Tim povodom se oglasio vođa pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević:

Foto: Privatna arhiva

“Na današnji dan 1941. godine osnovana je Nezavisna država Hrvatska, monstruozna tvorevina Hrvata i bosanskih muslimana, čiji je cilj tokom celog postojanja bilo fizičko i duhovno uništenje Srba na prostorima današnje Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srema.”

Foto. Privatna arhiva

“NDH je uz pomoć klera katoličke crkve u Hrvatskoj, izvršila genocid, proterivanje, masovna pokatoličenja, pljačku imovine i zatiranje tragova srpske kulture i duhovnosti. U pokoljima i logorima, stratištima od Jadovna do Jasenovca stradalo je na stotine hiljada Srba, Jevreja i Roma.”

Foto: Privatna arhiva

“Dešavanja u Ukrajini dokaz su da je nacističko zlo večno, jer potomci ustaša, podržani od strane zapada, i danas tamo ratuju, a rusofobni otrov širi se Evropom kao nekada srbofobni kroz tzv. NDH.”

Večni nezaborav žrtvama ustaškog ludila! Vaše patnje, stradanje i žrtva zalog su naše borbe za život i opstanak u istoriji.“, poručio je Đorđević

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar