Đorđević: Nije vreme da se delimo na partizane i četnike, treba da se pomolimo za žrtve na obe strane

Đorđević: Nije vreme da se delimo na četnike i partizane, treba da se pomolimo za žrtve na obe strane

Ima mogućnosti i mora da se opozicija u Srbiji ujedini u rušenju Vučićevog izdajničkog režima, ako ništa drugo, onda bar oko tri osnovne i najvažnije teme, rekao je u intervjuu za Slavija info predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević

“Za mene je to, kao broj jedan, pitanje Kosova i Metohije. Ja, sa svakim onim koji deli iste stavove po pitanju Kosova i Metohije, a to je samo da se poštuje Ustav Srbije i Rezolucija 1244, mogu da sednem irazgovaram. Onaj ko kaže Kosovo nije Srbija i treba ga priznati, ja s njim nemam šta više da pričam na bilo koju drugu temu”, kategoričan je Đorđević.

“Druga tema oko koje možemo naći zajednički jezik je kriminal, korupcija i mafija. To je sve ono što pogađa svakog od nas”, konstatuje predsednik pokreta Olobođenje.

“Treća, ozbiljna tema jeste ekologija. Upravo sad izlazi na videlo da je ovaj režim sve rasprodao i da je sad ostalo još prirodna bogatstva, rude, vazduh i vodu da prodaju i unište”, priča Đorđević i dodaje:

“To su tri teme oko kojih možemo da se saberemo, bez obzira kojoj partiji pripadamo, bez obzira kojoj ideologiji pripadamo, bez obzira da li smo uopšte stranački opredeljeni, da rešimo ove probleme tako što ćemo da skinemo ovoga sa vlasti, da posle toga neka tehnička vlada u periodu od šest meseci ili godinu dana oslobodi medije i napravi iole pristojne uslove za izbore, i tek tad možemo da se se delimo, po ideologijama, strankama, programima…

Ja volim čiča Dražu, neko voli partizane, neko voli ovoga, neko onoga, ali to danas ne sme da bude razlog za podelu među nama. Samo da podsetim da smo mi doneli Zakon kojim smo izjednačili četnički i partizanski pokret i oba označili kao antifašistička a ljudi i dan danas reaguju ako stavim šajkaču i kokardu, koja je grb ove države, i napadaju me zbog toga. Ponavljam, postoji Zakon i kako ćemo mi to onda da se pomirimo, ako ne poštujemo taj Zakon.

A treba da se pomirimo, suviše nas malo ima da bismo se delili, pogotovo da se delimo zbog nečega što je bilo pre toliko godina. Moramo i možemo da se pomirimo ako znamo istinu, ako znamo šta se stvarno dešavalo i ako znamo i pomolimo se za žrtve na obe strane.

Ne smemo da reagujemo da je nešto, ako to nije petokraka, odmah fašističko! Ko to Srbima može da kaže da su fašisti? Nama koji smo stradali od toga? I ko to danas može da poveže Ravnogorski pokret sa fašistima. Ravnogorski pokret je pokret Vlade u Londonu koja je bila priznata od saveznika, i nije ona bila na strani fašista, nego na strani saveznika. I danas, mi se delimo oko toga, a to treba da bude tema za neko drugo vreme, kad se oslobodimo ove okupacije i ovog izdajničkog režima”, rekao je između ostalog u intervjuu predsednik pokreta Oslobođrnjr Mlađan Đorđević.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar