Đorđević: Njih ne interesuje ekologija, već 3% na izborima!

Đorđević: Njih ne interesuje ekologija, već 3% na izborima!
Foto: Pokret Oslobođenje, Printscreen
Izvor:
Politički.rs

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević oglasio se saopštenjem povodom najavljenog ekološkog protesta 11. septembra u Beogradu.

On je tom prilikom pozdravio činjenicu da raste interesovanje za očuvanje životne sredine Srbije, ali i upozorio građane „da se čuvaju raznih politikanata koji preko ekologije hoće da grade svoje karijere“.

Đorđević je podsetio da se mnogi organizatori protesta i, kako je rekao, „lažni borci za životnu sredinu“ nisu odazvali ranijim protestima na ovu temu.

„Ni Nebojša Zelenović, ni Dobrica Veselinović, ni Aleksandar Jovanović Ćuta nisu hteli da dođu u Šabac ili Loznicu na proteste protiv Rio Tinta, niti su bili u Zrenjaninu na protestima protiv Ling Longa“, objašnjava lider Oslobođenja.

„Njih ne interesuju ekologija i životna sredina, već samo da se dokopaju izbornog cenzusa od 3%“, kaže Đorđević.

On je dodao da je Aleksandar Jovanović Ćuta 2016. godine „hteo da gradi mini hidroelektranu u selu Temska na Staroj Planini, čak je zatražio i dozvole“, a da se odbrane reka Stare Planine setio „tek kada mu je taj projekat propao“.

„Čudno je i što 11. septembra na protestu mogu da govore predstavnici samo jedne opcije, one koja pokušava da se plasira kao ‘zelena’, verovatno po imenu jednog od svojih lidera. Ceo taj protest služiće promociji liste koja odgovara Vučiću“, ističe Đorđević.

Objašnjavajući taj stav, predsednik Oslobođenja ističe da se Nebojša Zelenović, Ne davimo Beograd i Ćuta „nikada nisu doveli u pitanje izborne uslove, već će izaći na Vučićeve nameštene izbore i tako dati legitimitet naprednjačkoj pljački“.

Dodao je i da je neobično što lokalni aktivisti, oni koji su se od početka borili protiv Rio Tinta, neće moći da govore na skupu u Beogradu.

Taj protest će samo da pomogne Vučiću. Služiće stvaranju njemu podobne zelene liste“, zaključuje Mlađan Đorđević.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
Prikaži 1 komentar

1 komentar

  1. Milan

    sve se slazem sa ovim djordjevicem! potpuno je u pravu. glumci ce se cesati posle gde ih ne svrbi kada upoznaju ovog prevaranta Cutu. koga ne zna skupo ce ga platiti!

Ostavite komentar