Đorđević: Novo ime za “Mini Šengen” je “VELIKA ALBANIJA”

Izvor:
Politički.rs

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević prokomentarisao je današnji sastanak u Skoplju na kome se razmatra formiranje tzv. Mini Šengena. On je ukazao na to da će sporazum jedino doprineti „daljem ekonomskom približavanju i integraciji Albanije i tzv. Kosova u zajedničku državu“.

„U tom smislu, novo ime za Mini Šengen može da bude i Velika Albanija“, ističe Đorđević.

On je osudio najavu Aleksandra Vučića da će se na skupu u Skoplju usvojiti novi naziv ove regionalne inicijative, objašnjavajući da se ustvari radi o zahtevu Aljbina Kurtija.

„Pre dve nedelje u Briselu Aljbin Kurti je odbio članstvo tzv. Kosova u Mini Šengenu i predložio osnivanje pod drugim imenom. Vučić sada udovoljava njegovom zahtevu“, podseća lider Oslobođenja.

Ovaj pokret je još ranije saopštio da je Mini Šengen „još jedan čin zamajavanja osiromašenog srpskog naroda“ i „mazanje očiju koje neće doneti ništa konkretno srpskoj privredi“.

Pokret Oslobođenje takođe se oštro protivi uvođenju Prištine u ovu inicijativu, što predstavlja grubo kršenje Ustava Republike Srbije i Rezolucije 1244, kao i još jedan Vučićev korak ka priznanju nezavisnosti Kosova na mala vrata.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar