Đorđević: Oslobađajuća presuda Dumanoviću dokaz da je Srbiju okupirala mafija prerušena u SNS

Izvor:
Beta, Foto: Pokret Oslobođenje, Politički.rs

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević izjavio je danas povodom presude kojom se bivši pripadnik Uprave kriminalističke policije Milan Dumanović oslobađa po privatnoj krivičnoj tužbi direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislava Gašića, da je ona dokaz da je Srbiju “okupirala mafija koja njome vlada prerušena u političku stranku”.

Dumanović, koji je i osnivač Oslobođenja, izneo je niz tvrdnji o navodnoj korupciji u BIA, nekompetentnosti njenog direktora i veza delova agencije sa organizovanim kriminalom i poslovima sa narkoticima, ponovivši da su “Srpska napredna stranka (SNS)) i BIA delili novac od droge”, zbog čega je tužen.

“Oni koji treba da brinu o bezbednosti ove zemlje, od vrha policijskih uprava, pa do agencija, pod šapom su kriminalnog režima i stavljeni su u funkciju zaštite državnog kriminala”, kazao je Đorđević.

On je naglasio da će se “padom SNS otvoriti Pandorina kutija” te da će tužilaštva i sudovi morati da rade punom parom da “raspetljaju sve kriminalne i koruptivne radnje u prethodnih devet godina”.

Đorđević je ponovio zahtev pokreta Oslobođenje da Gašić treba da podnese ostavku na mesto direktora BIA.

“Mi od ranije tvrdimo da se BIA vodi nestručno i za politički i kriminalni interes. Ta institucija bi trebalo da brine o bezbednosti ove zemlje, a ne da proganja političke protivnike i štiti narko biznis vlasti”, dodao je Đorđević.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar