Đorđević pitao Vučića: Šta ti je cilj, suverenitet Srbije ili udruženje građana Zajednica srpskih opština?

Izvor:
Politički.rs

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević oglasio se povodom jučerašnjih događaja na severu Kosova i Metohije, oštro kritikujući izlaganje predsednika Aleksandra Vučića.

„Dok je ROSU na Kosovu i skida Srbima tablice, Vučić iz fioke vadi ZSO i lažno predstavlja ovu nepostojeću tvorevinu kao nekakav diplomatski uspeh“, kaže Đorđević.

Prema njegovim rečima, širenje cerada „Dobrodošli u Zajednicu srpskih opština“ je neozbiljno u situaciji kada Zajednica nije ni osnovana, što je proces koji Priština blokira već osam godina.

„Osam godina veliki državnik Vučić nije u stanju da formira ZSO koje je definisano kao udruženje građana“, objašnjava lider pokreta Oslobođenje.

On je naročito kritikovao izjednačavanje Briselskog sporazuma, koji je vlada SNS potpisala 2013. godine, sa Dejtonskim mirovnim sporazumom.

„Dejtonskim sporazumom je zaustavljen rat, obezbeđen mir, a Republika Srpska učvršćena kao pobeda srpskog naroda. Briselski sporazum je izdaja koja je razmontirala institucije Srbije na Kosovu u zamenu za obećanje ZSO, koji postoji samo na SNS bilbordima“, kaže Đorđević.

On dodaje i da je Dejton uredio odnose u nezavisnoj Bosni i Hercegovini, te da je povlačenje paralela sa Kosovom opasno jer „dovodi u pitanje suverenitet Srbije na Kim“.

Predsednik Oslobođenja upitao je Aleksandra Vučića „da li je cilj Srbije ZSO ili suverenitet Srbije“.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar