18/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Đorđević pozvao na HAPŠENJE Hrvata i Bošnjaka koji negiraju genocid u NDH

Foto: Pokret Oslobođenje

Izvor:
Politički.rs

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević izneo je danas stav o nametnutom zakonu Visokog predstavnika za BiH Valentina Incka o zabrani negiranja genocida.

Đorđević smatra da ovaj akt predstavlja „nastavak politike zapada“ da se Republike Srpska prvo proglasi genocidnom tvorevinom, a onda po tom osnovu i ukine.

„A srpski narod bi po tom scenariju bio proglašen za genocidan i zločinački i morao bi da primi svaku kaznu koju mu smisle. Time pokušavaju da spreče Srbe da brane svoje legitimne interese“, kaže on.

Predsednik Oslobođenja smatra da bi sledeći korak međunarodne zajednice i sarajevskih političara mogao da bude „izmena karaktera građanskog rata u BiH i traženje ratne odštete“.

„Odgovor srpskog naroda i političkih lidera i u Beogradu i u Banjaluci zato mora biti čvrst i jedinstven“, ističe Đorđević.

On je takođe prozvao Aleksandra Vučića, koji se, prema njegovim rečima, hvali prijateljstvom sa novoizabranim Visokim predstavnikom Kristijanom Šmitom, koji uskoro stupa na dužnost, da interveniše i ukine ovaj nametnuti zakon.

„Hajde da sada vidimo ta velika Vučićeva prijateljstva i da vidimo kako štiti srpski narod na delu. Ovaj zakon je očigledno osmišljen da se uperi protiv Srba“, ističe Đorđević i podseća da je Kristijan Šmit izabran ilegalno, van redovne procedure u Savetu bezbednosti, ali da je „Vučić taj izbor prihvatio jer smatra da će biti dobar za Srbe“.

„Ukoliko se povlačenje zakona ne ostvari, pozivam institucije u BiH da reaguju po ovom zakonu koji inače zabranjuje negiranje svih ratnih zločina i odmah pohapse hrvatske i bošnjačke političare i aktiviste koji negiraju i umanjuju genocid nad Srbima u NDH. Da vidimo zakon na delu“, kaže lider Oslobođenja.

On je ponovio stav ovog pokreta da se u Srebrenici nije desio genocid, a da je jedini genocid koji se dogodio na teritoriji Bosne i Hercegovine onaj u Drugom svetskom ratu, čije žrtve su bili Srbi, Jevreji i Romi, a koji su sproveli Hrvati i Bošnjaci.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: