Đorđević: Svaki dijalog o izbornim uslovima je farsa! Tanja Fajon može da natera Vučića da organizuje slobodne izbore isto koliko i Ivica Dačić

Đorđević: Svaki dijalog o izbornim uslovima je farsa! Tanja Fajon može da natera Vučića da organizuje slobodne izbore isto koliko i Ivica Dačić

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević oglasio se saopštenjem povodom početka dijaloga o izbornim uslovima uz posredovanje Evropske unije. On se osvrnuo na današnji intervju predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića, koji je objasnio zašto će njegova stranka učestvovati u razgovoru sa evropskim parlamentarcima.

„Smatram Jeremićev stav pogrešnim. Kakva je suštinska razlika između dijaloga u kome posreduje Ivica Dačić i dijaloga u kome posreduje Tanja Fajon? Da li će ishodi tih dijaloga biti različiti? Da li Tanja Fajon može da natera Vučića da organizuje slobodne izbore išta više nego Ivica Dačić?“, upitao je predsednik Oslobođenja.

On je objasnio da Evropska unija već devet godina „bespogovorno podržava Vučićev režim“ jer im on, kako je rekao, ispunjava spoljnopolitičke ciljeve koje su mu zacrtali, a zauzvrat mu „žmure na autokratiju, korupciju i kriminal“.

„To ne mogu da promene dva evropska parlamentarca koja će da saslušaju žalbe opozicije. Njihov interes je da u Srbiji postoji privid demokratije, kako bi mogli da nastave sa podrškom režimu“, kaže Đorđević.

Lider Oslobođenja, reagujući na Jeremićev stav, ističe da „ne postoji nijedan pravi dijalog o izbornim uslovima“:

„Dijalog sa Evropljanima je takođe farsa. Možda to nije audicija za miljenike režima, kako je rekao Jeremić, ali je audicija za one koji su voljni da svojim izlaskom na izbore daju legitimitet Vučićevoj fasadi demokratije i daljem čerupanju Srbije“.

Đorđević kaže da će sve stranke koje izađu na izbore Vučić posle da pokazuje „kao primer demokratije i višestranačja u Srbiji“.

On dodaje i da se Pokret Oslobođenje zalaže za aktivno sprečavanje nedemokratskih izbora.

„Naše geslo glasi: izbori su slobodni ili ih neće biti. Mi se ne borimo za vlast ili za nekoliko skupštinskih mandata, već se borimo da srušimo ovu vlast. Prvi korak u tome je da svi shvate da ne smeju da učestvuju u Vučićevim nameštenim izborima. Mafija nikada neće organizovati izbore na kojima može da izgubi“, zaključuje Mlađan Đorđević.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar